Hoe je speelgoed nieuw leven in kan blazen en hoe het een musthave kan worden op de leukste feestjes? Deze schattige DIY is zo eenvoudig dat zowel kinderen als de oudere generatie ermee aan de slag kunnen. Ideaal voor een beestige party of gewoon voor de fun! Ik vertel snel hoe...


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.


Benodigdheden
Oude stukken speelgoed (dino's, boerderijdieren...)
Kranten/oud papier


Stap 1 - Was het speelgoed goed af en maak het vetvrij.

Stap 2 - Teken een zo recht mogelijke streep op de stukken speelgoed en zaag ze daarna in twee. Zorg ervoor dat de basis stevig blijft zodat er later een bordje op kan rusten.

Stap 3 - Geef de dino's een gewenst kleurtje. Er bestaan duizenden kleurtjes in het Brico assortiment, dus ga gerust helemaal los. Herhaal dit proces twee tot drie keer en laat het meerdere dagen drogen.

Tip - Leg voldoende kranten/papier om alles netjes te houden!
Stap 4 - Lijm het bordje vast aan het onderste deel van de dino en laat drogen.

Stap 5 - Lijm het bovenste gedeelte van de dino vast boven het bordje. Zorg ervoor dat de onder- en bovenkant goed op elkaar passen zodat het lijkt alsof de dino niet uit twee stukken bestaat.


Stap 6 - Bouw een feestje.


Deze do it yourself zal zonder twijfel een lach op ieders gezicht toveren. Het project is zo eenvoudig dat het zelfs haalbaar is op een kinderfeestje. Zo kan elk kindje een eigen favoriete stuk speelgoed meebrengen om daarna de handen uit de mouwen te steken met dit stappenplan. Garneren kan met snoepjes, koekjes, zelfgemaakte hapjes, gezonde snacks of krakelingen. Een beestig feestje is verzekerd.

Ben jij een feestbeest?