Ergens deze week kreeg ik de vraag wat ik 's avonds allemaal doe. Ik vertelde namelijk dat ik quasi nooit televisie kijk en dat is blijkbaar iets wat mensen gek vinden. Om te beginnen ben ik 's avonds vaak weg naar persevents, ben ik volop bezig met het voorbereiden voor school/werk, blog ik tussendoor en ga ik van zodra ik kan de creatieve toer op met nieuwe spulletjes. Zo heb ik al maanden nieuwe klei tools liggen die ik nog steeds niet uitgeprobeerd had. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.


Benodigdheden
Zilverpapier
Klei tools (ebay)
Penselen (Action)
Verf (Action)
Klei (Action)
Veel foto's van vosjes


Stap 1 - Neem de folie en vorm de grove delen van het vosje. Kijk goed naar de foto's en probeer zo de vorm juist te krijgen. In deze fase hoef je niet te denken aan details.


Stap 2 - Smeer een laagje klei uit over de folie. Hier kan je wel al een paar details toevoegen. Ik drukte ook al de plaats in waar de ogen zullen komen.


Stap 3 - Tijd om het haar vorm te geven. Ook de oortjes en staart krijgen vorm. Voeg daarna stap voor stap details toe. Het is belangrijk om te kijken naar verschillende referentie foto's van vosjes. Zo weet je wat waar moet komen.


Stap 4 - Schilder naar voorkeur. Zelf nam ik weer de foto's en ging ik zo aan de slag. Mocht je hier los willen gaan in creatieve kleuren: ga je gang! Mogelijk spuit ik deze vos in de toekomst nog in een bronzen kleur. Alles kan!


Hopelijk laat ik jullie vingertjes weer tintelen om zelf eens de creatieve toer op te gaan. Deze DIY ziet er wel iets moeilijker uit, maar dat valt echt wel heel goed mee als je eenmaal bezig bent. Voor mij was het vooral een avondje me-time na de laatste werken in mijn appartementje. En de televisie? Die bleef zoals gewoonte uit staan.

Een fijne zondag en een dikke proficiat aan onze lieve papa's!