Niet enkel make-up producten zijn voorzien van mooie verpakkingen, maar ook voor kwasten doen bedrijven er alles aan om ze in het oog te doen springen. Over het hele internet zijn de Unicorn kwastensets een hit, maar op magisch vlak wilde ik een stapje verder gaan. Daarom dat ik jullie graag een magisch bordje kwasten voorschotel.


Unicorn rainbow brush set (7,99 dollar)
De Unicorn Rainbow brush set kan je in allerlei soorten en kleuren kopen, maar mijn oog viel vooral op deze fel gekleurde rainbow soort. Gezien het om een Ebay kwastenset gaat, is het wel even wachten voor ze over de deurmat rollen. Zelf mocht ik een twee- tot drietal weken wachten voor ik mijn bestelling binnen kreeg. De kwasten zijn voorzien van een kleurrijk handvat van 16 cm en superzachte synthetische haartjes.


De set bevat 7 kwasten die zowel ideaal zijn voor het gezicht (4 stuks) als voor de ogen (3 stuks). Ik begin alvast met de melding dat ze één ding gemeen hebben: hun zachte, dikke haartjes. Deze zijn ideaal om iets uit te blenden en voelen erg aangenaam op het gezicht. De handgrepen zijn anders dan we gewend zijn, maar daarom niet minder makkelijk om vast te nemen. Het is ook niet zo dat ze prikken gezien ze scherp zijn afgewerkt, dus no worries, ze liggen fijn in de hand.

Gezichtskwasten: setting powder kwast, blush kwast, pointed fluffy face kwast en contour kwast. 


Over het algemeen gebruik ik de kwasten volgens hun titel. Enkel bij de pointed fluffy brush is dat anders, want deze dient vooral voor contour. Ik heb gemerkt dat deze ideaal werkt om een highlighter extra dik aan te brengen, dus voor nog meer glans. Als highlighter fan is dat een perfect meegenomen kwast in de hoop. 

Oogkwasten: Schuin afgesneden kwast, pointed crease en fluffy shader.

Ook deze kwasten zijn super zacht in gebruik en fijn op de ogen. Gezien ze zo zacht zijn, gebruik ik ze allemaal om een ooglook verder uit te blenden. Zo is het wat moeilijker om met de schuin afgesneden kwast een fijne winged eyeliner te maken, tenzij je een hele dikke eyeliner look wilt creëren. Dat is wel een minpuntje dat ik moet benoemen.


Unicorn rainbow brush set (4,99 dollar)
Deze kwastenset is ideaal voor dreuzels die van de wereld van Harry Potter houden. Het zijn namelijk kwasten met een toverstokjes thema. Als grote Harry Potter fan (onderverdeeld in Hufflepuff) mochten deze niet echt in de collectie ontbreken. De set bevat vijf kwasten: fluffy blending kwast, angled fluffy kwast, schuin afgesneden liner kwast, pointed crease kwast en kleine platte kwast.


Bij ontvangst was ik meteen onder de indruk van het gewicht van deze kwasten. Het is even wennen (zo zijn voorgaande kwasten van plastic, wat niets weegt), maar door het gewicht voelen ze erg kwalitatief aan. De handgrepen zijn (uiteraard) verschillend in gebruik/gevoel en zijn 14cm lang.

Pointed crease kwast, fluffy blending kwast, kleine platte kwast, 
angled fluffy kwast en schuin afgesneden eyeliner kwast

Deze kwasten zijn zo-o-ontzettend zacht. Zo ben ik enorm fan van de fluffy blending kwast en heb ik hem sinds ontvangst niet aan de kant laten liggen bij het maken van een ooglookje. Hij blendt harde kantjes zo goed dat ik mij een leven zonder niet echt meer kan voorstellen. 't Was liefde op het eerste zicht. Tegelijk hebben de liner en platte kwast iets vastere haartjes, waardoor ze hun werk super goed doen en oogschaduw aanbrengen op de plaats waar het moet komen. Ook de andere kwasten zijn erg fijn in gebruik en mogelijk de meest kwalitatieve kwasten die ik voor die prijs kan aanbevelen. 


Unicorn rainbow brush set (0,99 dollar)
Voor de fans van zeemeerminnen presenteer ik graag dit staartenkwastje. Deze kan je halen in verschillende kleuren, maar zelf ging ik voor de rose gold versie. Een dikke, platte kwast met dikke, zachte haartjes. Deze kan je voor verschillende doeleinden gebruiken zoals foundation, contour, enzovoort. Ik merkte op dat deze kwast het beste werkt bij crème producten gezien de dichte haartjes. Deze pakken crème formules erg goed op.


Doordat de haartjes dichter bij elkaar zitten is het iets stroever in gebruik. Dat weerhoudt de kwast er niet van om een product goed uit te blenden en hierdoor kan je ook makkelijk in gleufjes (lees: rimpeltjes, rond de neus...) komen om alles mooi egaal te krijgen. Het duurt wel iets langer dan een beautyblender om alles mooi egaal te krijgen, maar met geduld en liefde krijg je een super mooi en natuurlijk effect.


Alle kwasten zijn nog steeds te koop op Ebay en zijn dus zeer vriendelijk voor de portemonnee. Voor mij was het een kwestie van de fun en voor het review, maar eigenlijk zijn heel wat van deze kwasten uitgegroeid tot grote favorieten. Ze zijn erg zacht, fijn in gebruik en heel mooi om naar te kijken. Het oog wil ook wat en als dat in combinatie staat met kwaliteit kan het feestje niet meer stuk. Ik kan dan ook alleen maar aanraden aan jullie om zelf ook eens de magische toer op te gaan.

Wat vind jij van deze bijzondere kwasten?