Lichtjes overal - De dagen zijn een stuk korter dan in de zomer en het lijkt erop dat het steeds donkerder zal worden. Als de natuur ons niet meer trakteert op wat licht, moeten we zelf de handen uit de mouwen steken door een lichtje aan te steken. Sfeerlichtjes zijn daarbij ideaal en zijn te vinden is duizenden soorten en maten. Zo zit ik zelf al een hele tijd uit te kijken naar een klein leeslampje om een gezellig avond achter een boek te kunnen vertoeven. Ook kaarsjes zijn ideaal om de gezelligheid op te roepen. Dat kan met geurkaarsen of met kleurrijke potjes in de gekende herfstkleuren: oranje, rood, bruin…
Fuzzy dekentjes of tapijten - Elke avond is het weer wikken en wegen of de verwarming aanzetten al zo’n goed idee is. Overdag is het dan wel warm, maar ’s avonds kan het flink gaan afkoelen. Gelukkig hebben we een haardje op het appartement (= ook erg gezellig) en dat zorgt voor de nodige warmte. Zo zitten we af en toe eens voor de haard op het tapijt en met een dekentje over ons gedrapeerd. Ik vond heel wat leuke vloerkleden bij Bonprix (met gratis verzending). 

Trek een flesje wijn open - Iets waar ik zelf minder fan van ben, maar waar vooral mijn vriend kan van genieten is het drinken van een glaasje wijn na het werk. Dat is dan louter één glaasje voor de gezelligheid en de liefde voor wijn is hem stiekem met de paplepel meegegeven. Zijn mama is zo’n grote wijnkenner dat we intussen al een hele wijncollectie hebben opgebouwd – Nog steeds aan het groeien, trouwens…. Het liefst zouden we de wijn op een leuke manier tentoon stellen, maar voor nu staan ze nog even in de kast. Personen die wat minder houden van wijn kunnen gerust ook een koffie of chocomelk drinken. Dat is minstens even gezellig!