En alweer is er een jaar voorbij sinds de laatste 'Favoriete producten van...'. Het is bijna jaarlijkse kost geworden om opnieuw dankbaar te zijn voor de vele kansen, lieve woorden en mooie nieuwtjes die ik kreeg van bedrijven. Daarom dat het mij goed leek om een extra grote favorieten post te maken als bedanking van de favoriete producten van 2017.


Make-up remover / Lierac Lotion Gel - Iets wat ik al een hele tijd in huis heb, maar eigenlijk nog niet echt over schreef is de make-up verwijderaar van Lierac. Deze is zacht voor verschillende soorten huidjes en daardoor een grote aanrader. Vooral de gel die een waterachtige substantie krijgt tijdens het gebruik is een grote favoriet geweest sinds ik hem in handen heb.

Gezichtscrème / Origins Ginzing Energy boosting - Toevallig was deze crème vorige jaar een even grote favoriet als dit jaar. Het is een dagcrème die intens hydrateert, heerlijk naar verse appelsienen ruikt en makkelijk in de huid trekt.

Oogcrème / Comfort zone - Deze crème zorgt voor een zeer verfrissend gevoel. Niet enkel de substantie van de crème, maar ook de tube zorgt daarvoor. Vaarwel wallen tot gevolg.

Parfum / Marc Jacobs Daisy - Een parfum dat bloemig, fris en vrouwelijk ruikt. Deze blijft ongeveer een half dagje hangen voor je moet bijsprayen, maar dat doe je maar al te graag met zo'n mooie flacon.

Parfum (2) / Intimacy Noir parfum - Deze geur past perfect bij de feestdagen, want hij is zoet en zwoel. Toch droeg ik hem vooral tijdens het werk, dus perfect voor elke gelegenheid.

Droogshampoo / Batiste Sweetie - En ook hier weer een product van een zeer geliefd merk dat vorig jaar ook stond te pronken bij de favorieten. Zeer handig om doorheen wasbeurten droogshamoo te gebruiken of om extra volume te creëren. Het spaart ook nog eens kostbare tijd.

Shampoo & Conditioner / Nivea Hairmilk - Ook dit jaar bleef ik de Hairmilk flacons van Nivea kopen. het maakt mijn haar schoon en heerlijk zacht en is voor personen met droog haar een grote aanrader.

Body lotion / Le Petit Marseillais - De lijn met de Absorption Immediate was een heuse verademing. Zo is het geen product om te smeren, maar om te sprayen zodat meteen een grotere oppervlakte gehydrateerd wordt en de huid meteen alles mooi opneemt.

Body butter / The Body shop Vanilla Pumpkin - De body butters van het body shop doen het altijd bijzonder goed als het gaat om hydrateren van de droge huid. De geur van de vanilla pumpkin vond ik zo fijn dat ik hem doorheen meerdere seizoenen gebruikte. 


Foundation / Lottie London Selfie Ready Foundation - Een verrassend merk waarvan vooral de foundation van mij kon bekoren. Het zorgt voor een natuurlijk mooi laagje op de huid en is daarbij nog eens passend van kleur.

Concealer / NYX Cosmetics HD concealer - Heel lang had ik dezelfde concealer, maar na zoveel goeds te horen van het exemplaar van NYX Cosmetics besloot om het uit te proberen. De kleur was helemaal passend bij die van mijn eigen huidtype en oogt natuurlijk.

Oogschaduw / I heart makeup golden bar - Vroeger was het bijzonder moeilijk om I heart makeup te vinden. Toen was het nodig om alles online op te zoeken, maar sinds vorig jaar is het makkelijk te koop bij Kruidvat. Ik ging meteen aan de haal met het Golden palette dat ideaal is voor de feestdagen, maar zo enorm fijn dat het doorheen het hele jaar een grote favoriet was.

Oogschaduw (2) / W7 Cosmetica Autumn Ambers - De meeste van mijn favoriete oogschaduw waren een groot pallet gevuld met veel kleuren. Dit kleine doosje was handig voor on the go en bevat heel wat herfstige kleuren. Daarbij is het ook nog eens vegan.

Oogschaduw (3) / HEMA Copper 09 - Deze metallic oogschaduw geeft meteen een wham in your face pigment. Ik merkte ook op dat het een ideaal kleurtje is voor personen met blauwe/groene ogen, want zo komt de oogkleur nog meer tot haar recht.

Eyeliner / Dr Hauschka eyeliner liquid black - Een intens zwarte liner die vegan, biologisch en natuurlijk is.

Wenkbrauwen / Catrice eyebrow kit - Een budgetvriendelijk product dat lang op de wenkbrauwen blijft zitten, een mooie natuurlijke kleur zorgt en erg fijn is in gebruik.

Blush / Cheeky Peachy palette - Een zeer budgetvriendelijke blush die ik toevallig bij een bezoekje aan de Primark zag liggen. Deze bevat twee blushes en een highlighter die ruiken naar zoete perzik.

Bronzer / HEMA Face & body bronzing powder 01 - Deze bronzing poeder werkt ideaal om het gezicht op een natuurlijke manier op te warmen. Ik wijs ook even op de hoeveelheid van de pan want deze bevat maar liefst 18 gram product en is daardoor lekker groot.

Lip fluid / PUPA I'm matt lip fluid 013 - Deze natuurlijke kleur is aan de iets donkere kant, maar past toch perfect bij mijn lichte huidje. Hij blijft ook mooi zitten en voelt aangenaam op de lippen.

Fixing spray / MAC Prep and prime - Deze fixer zorgt voor een fris gevoel achteraf en zorgt ervoor dat make-up langer blijft zitten. Ik kreeg deze als staal tijdens een persevent waar ik zo onder de indruk was dat ik hem bleef gebruiken. Ik tover ook oogschaduw om in een liner met dit product door het product 'nat' te maken.


Wat waren jouw favoriete producten dit jaar?