Het is intussen al meer dan een half jaar dat ik uit huis ging om in mijn eigen stekje te gaan wonen. Dat bracht heel wat keuzes met zich mee: de kleur van de muren, de tegels, vloer..., maar ook de meubels en accessoires waren een punt om het hoofd over te breken. Bij een bezoekje aan VIDA Design werd de keuze snel gemaakt voor mij.Vida Design kende haar start in 2013. Oprichtster Nancy Windels droeg haar liefde voor interieur al heel lang en besloot zich bij te scholen. Toen ze verhuisde en haar huis helemaal opnieuw mocht inrichten vond ze niet meteen wat ze zocht. Daarom begon ze haar eigen zaak wat uitgroeide tot een familie bedrijfje. Het begon bij hun winkel in Roeselare en werd verder uitgebreid naar een pop-up shop en webwinkel. Gezien Roeselare voor mij best dicht bij de deur ligt, besloot ik er eens langs te gaan.


Woonkamer - Doorheen de winkel zijn verschillende woonplekken volledig ingericht. Zo kom je binnen in de hal en vertrek je zo voor een mini reisje doorheen het hele huis. Het zorgt meteen voor een goed overzicht en leuke ideetjes om zelf in huis toe te passen. Zo ben ik verliefd op de betonnen muur in de pop-up shop en het contrast met de zachte kleuren van de living. Verschillende sofa's worden tentoon gesteld met de nodige salontafels en decoratie. Robuuste elementen worden met natuurlijke elementen gecombineerd.

De verkochte artikelen werken rond drie pijlers: respect voor de mens, respect voor de natuur en respect voor het milieu. Ook de mix tussen design en prijsvriendelijkheid is goed te voelen in de winkel. Zo heeft iedereen de mogelijkheid te vinden wat hij/zij wil. De gekozen materialen zijn duurzaam, hebben een makkelijk onderhoud, bevatten schoonheid en zijn praktisch ingesteld. Gekende merken zijn bijvoorbeeld Prostoria (Kroatisch) en Bolia (geproduceerd in Europa).Kinderkamer - Als kleuterjuf werd ik enorm aangetrokken door het enorm schattige kinderhoekje. Ik zag meteen voor mij hoe ik de spullen kon integreren in de klas en kon mij perfect voorstellen hoe hun gezicht zou opklaren bij het zien van dit alles. Ook lampjes, tapijten, kleine schattige hebbedingetjes... zijn ideaal voor kleine spruiten.


Badkamer - Het assortiment draait hier vooral rond handige accessoires. Dat gaat van handdoeken naar rekjes met een knipoog naar hedendaags design.


De naam VIDA staat voor 'leven'. Zo willen ze heel graag een woning leven in blazen die de persoonlijkheid van de klant weerspiegelt. Tijdens het bezoeken van de winkel kon ik de Scandinavische toets voelen, maar toch klopt dat niet helemaal. De nieuwste trends worden opgesteld, dus gezien deze momenteel vooral rond Scandinavisch design draait, gaan ze daar op in. Naast meubels zijn er ook kleine hebbedingetjes en decoratie aanwezig om de boel af te werken. Zo ben ik persoonlijk erg fan van de StoryTiles die een mini verhaaltje vertellen door middel van illustraties.


Zelf ging ik niet met lege handen naar huis, maar wat ik precies kocht en in welke kamer het terecht kwam, zien jullie in een later artikel. Zoals goede gewoonte houd ik het graag spannend... Als je naast deze foto's ook graag hun assortiment rustig wil bekijken, kan dat makkelijk via de VIDA Design website.

VIDA Design
De Munt 2 (recht tegenover Noordstraat 49)
8800 Roeselare
België