Volgend artikel bevat dan wel vijgen na kerstmis -haha, get the joke?-, maar het concept is zo origineel dat ik er sowieso iets mee moest doen. 90ies kids zullen zich wel herinneren dat er tijdens de reclameblokken op televisie, meestal tussen de kinderprogramma's door, een product verscheen waarmee je eigen parfums kon maken. Je kon geurtjes met elkaar mengen, receptjes volgen en helemaal losgaan. Toen Beauty Kitchen hetzelfde concept op de markt bracht, maar dan voor grote kindjes, wist ik dat het voor een namiddagje pure fun zou zorgen.De kit bevat: receptenboek, lotion (200ml), wash (200ml), 6g beeswax, 16gr cocoa butter, 4ml essential oil, 4ml abyssinian oil, 14 lege potjes/flesjes, 2 pipetten en verschillende labels op op je afgewerkte product te plakken.


Het receptenboekje bevat voor ieder wat wils. Wat het hele concept zo leuk maakt is het leuke blik, de felle kleurtjes... Je wordt er ontzettend vrolijk van. Zo zie ik dit blik vooral gebruik worden als mijn nichtjes eens langskomen. Ik ben dan ook van plan om dit ook eens met hen uit te proberen zodat ze met hun eigen gemaakt goedje naar huis kunnen gaan en het uit kunnen proberen. Je weet maar nooit dat we de chemicussen in spe aanwakkeren.


Een douchegel leek mij ideaal om uit te proberen. De stappen worden eenvoudig uitgelegd, wel in het engels, dus als je daar moeite mee hebt, kan Google Translate troost bieden. Het eenvoudigste recept nam ongeveer een tiental minuutjes in beslag. Het werkt ook erg netjes doordat er pipetjes en andere tools inbegrepen zijn. Beauty Kitchen heeft aan alles gedacht. Ik wilde ook even melden dat het eerst lijkt alsof de producten vreemd ruiken, maar door de oliën, was... toe te voegen verdwijnt die geur. Zo ruikt de body & hair wash oorspronkelijk naar een soort frietvet -niet heel smakelijk, maar geen zorgen, de geur verandert positief mee.


Gezien de ingrediënten 100% natuurlijk zijn, zijn ze ideaal voor gevoelige huidjes. Het concept is zo origineel dat het heel blijmakend is. Alle nodige spullen zijn bij de hand en correct uitgekozen om het de koper zo makkelijk mogelijk te maken. Door een handig receptenboekje gaan de stappen vlot en kan je met veel trots je eigen gemaakte product gebruiken. Leuk om alleen te doen of voor een namiddagje plezier met de kids.

Te koop bij Holland & Barret
€50 -> Tijdens de solden €24,99-