Mogelijk is het beroepsmisvorming, maar heel soms zit ik video's over het nieuwste speelgoed te kijken. Intussen ken ik al jaren de hype rond 'squishies', kijk maar naar mijn artikel dat ik in 2012 over Kawaii squishies die ik op een internationale webshop kocht. Nog steeds krijg ik bezoekers over de vloer voor die squishies en draait mijn zoekmachine overuren met het onderwerp 'squishies in België'. Gezien de squishy (en slijm) gekte ons nu pas reikt vanuit Amerika besloot ik er iets mee te doen en ging zelf op zoek naar makkelijk te kopen squishies.

De zoektocht duurde niet zo lang, want al snel vond ik de nieuwe squishies 'Smooshy mushy besties'. Ze zijn makkelijk te koop in de speelgoedwinkel (ik noem wel geen namen gezien ik niet gesponsord ben) en zijn zowel te koop in gewone vorm als in blind bag vorm.  Je kan er een tiental verzamelen, maar er zijn ook pakketten te koop waarin een grote squishy zit. Zelf ging ik voor de blind bags.


Ook het fenomeen 'blind bags' is al jaren hip in Amerika, dus volgens mij is dat de volgende hype. Blind bags bevatten een stuk speelgoed waarvan je niet weet wat erin zit. Zie het als een soort kinder surprise waar je een hele collectie van kunt verzamelen, maar je op basis van geluk de collectie moet opbouwen. Ik probeerde het geluk te testen en ging voor een viertal blind bags met een superschattige mini squishable inhoud.
Ik moet eerlijk zijn dat het zeer spannend was om de zakjes te openen. Je kan wel een beetje voelen wat erin zit, maar 100% weet je het nooit. Gelukkig had ik geen enkele dubbele en kon ik een mini verzameling opbouwen. De squishies zijn ook aangenaam zacht en heel fijn/rustgevend om in te knijpen. Personen die ze willen gebruiken als sleutelhanger kunnen geholpen worden met de bijgeleverde ketting. Er zit ook een geurtje aan het speelgoed, maar dat is eerder chemisch zoet. Zelf kreeg ik Winnie Whip Cream, Kandy Candy Apple, Chiva Cherry Popsicle en Fifi Frosted toast. Saya Sushi zat er stiekem ook nog bij, maar die was onderdeel van de doos. 


Hopelijk hielp ik jullie iets verder op weg bij de zoektocht naar squishies. Ze zijn nog steeds te vinden bij webshops, maar personen die minder graag online winkelen, kunnen stilletjes aan ook in gewone speelgoedwinkels terecht.

Erkende speelgoedwinkels
Smooshy Mushy - € 2,99-