Het ziet ernaar uit dat een bezoekje aan Wu Wei een jaarlijks iets wordt. Zo schreef ik al verschillende artikels wanneer ik er langsging, dus besloot ik dat deze keer ook te doen. Wu Wei ligt voor mij immers 'in 't stad', dus wanneer ik Kortrijk eens positief in de verf kan zetten, doe ik dat met alle plezier. Het grote verschil tussen deze en de andere keren, is de nood aan me-time.Als je een volledig artikel wilt lezen over hoe een bezoek aan Wu Wei verloopt, verwijs ik graag door naar dat artikel. Voor een vriendinnen verwenmomentje bij Wu Wei verwijs ik ook liever door, want de hele boel herhalen lijkt mij ook niet ideaal. Bij aankomst meldde ik mij aan de balie en werd er geschrokken gereageerd, want ik was alleen als blogger zijnde en mocht gerust nog iemand meebrengen. Meteen een schot in de roos voor een gepaste titel, gezien de laatste loodjes op het werk heersen en ik hunkerde naar wat quality me-time. Ook al is het nog zo gezellig met iemand erbij, ik pas echt helemaal tot rust komen als ik niemand om mij heen heb. Met iemand erbij gaan we al snel kibbelen, zeuren over alledaagse dingen waardoor je gaat opjutten. Alleen -het hoofd helemaal leeg- is wat ik nodig had.

Aan de balie kreeg ik een badjas, slippers en kon ik mij rustig gaan omkleden. Er zijn ruim voldoende cabines aanwezig met een huiselijke sfeer om meteen in een oase van rust te komen. Als dat in de omgeving gebeurt, verandert dat meestal ook iets vanbinnen. Rust in de omgeving brengt immers rust in het hoofd. Daarna was het tijd om door de gangen van het complex te wandelen.Alice: How long is forever? White Rabbit: Sometimes, just one second.”

Ik had nog een zee van tijd voor ik naar mijn massage afspraak moest. Voordien was dat best een drempel, want als je alleen bent, is het mogelijk dat de tijd heel traag gaat. Ik ben blij dat ik die drempel durfde over te stappen, want tegen de tijd dat ik op mijn gemak mijn favoriete sauna's had bezocht, mocht ik al op de massage tafel liggen. De ervaring van Wu Wei bevindt zich in verschillende kamers die hun oorsprong bij een oude poppenfabriek en daarna drukkerij kennen. De fundamenten van de fabriek werden mooi in de wellness gegoten door natuurlijke materialen, lichte kleuren en openheid.


De gangen wijzen een pad aan dat je mag volgen om zo steeds heter wordende sauna's tegen te komen. Eerst zorgt een scrubje ervoor dat dode huidcellen verdwijnen en de poriën zich openzetten. Bij de douchegang, een gang met een mix van harde, zachte..., sproeiers had ik eerder een "AAAHHH"-ervaring. Ik wordt namelijk niet verrast, maar schrik eerder als er een plotse straal op mij terecht komt. Gezien er zich naast elke sauna een douchemogelijkheid bevindt om te verfrissen, besloot ik het maar daar op te wagen. Toen kon ik de rust pas echt van mij afspoelen. Na het bezoek  van twee sauna's en een traditionele hammam besloot ik even te gaan liggen voor het vuurtje. Het weer was zeker en vast goed genoeg om buiten in het zonnetje te liggen, but hey... Een brandend vuurtje is nog zo gezellig. Op de benedenverdieping bevindt zich ook nog het zwembad en een gezellige 'woonkamer'.


Af en toe is de bovenverdieping toegankelijk voor het publiek. Het hangt ervan af of het privé gedeelte verhuurd is of niet, maar als dat niet het geval is, kan je er gewoon binnenwandelen. Wandel dan gerust de trap op, ga rechts en neem de eerste deur rechts. Een tip hierbij is om bij aankomst te vragen aan de balie of het open is of niet. Het dakterras, sauna met zicht op de dompelvijver en een bubbelbad zijn zeker de moeite om te bezoeken en stiekem is mijn lievelingsplekje van het complex. Op het dak zie je heel wat topjes van Kortrijk naar boven komen, wat voor mij extra een mooie troef is, terwijl je weinig van de rust die in Wu Wei heerst verliest.


Het massagemoment staat volledig in het teken van de lente. Kokos dient niet alleen om op te eten, maar is ook een erg fijn product voor lichaamsverzorging. Daardoor werd een volledig arrangement gewijd aan kokos met een duo (in mijn geval mono...) behandeling van 60 minuten. Een verwenmoment met een scrub, frisse kokos pakking van het hele lichaam en een ontstressende rug-, nek- en schouder massage.

Ik probeerde het lentearrangement uit in dit artikel.

Kongoweg 23
8500 Kortrijk