Het is een week geleden dat ik in alle emotie mijn vorige artikel de wereld instuurde. Gezien het de eerste schoolweek is, en gezien ik leerkracht ben, werd alle tijd opgeslokt door mijn werk. Het ritme moet nog een beetje op haar plaats vallen om werk/blog/huishouden/... te combineren. Gelukkig was er genoeg parfum om gelukkig van te worden in huis.


Het mixen van een product is geen nieuwigheid meer, maar niet als het op parfum aankomt. Je gaat naar de winkel, zoekt een geurtje dat je aanstaat en vertrekt weer. Wat als ik zou zeggen dat je een favoriete geurtje mag mengen met een andere favoriete geur en zo oneindig veel combinaties kan maken? Dat is zo'n beetje het Solinotes concept.


De Tropical Mix bevat tropische geuren zoals granaatappel, vanille en tiarebloem. Ik probeer even de geuren in woorden te omschrijven: de vanille ruikt net zoals vanillepudding, granaatappel zoals snoeperige limonade en tiare naar een bloem.
Vanille: Weelderige vanille wordt gecombineerd met tonkaboon voor een zonnig parfum op een subtiel gekruide achtergrond. 
Grenade: De intens friszoete geur van deze eau de toilette is ontleent aan rode vruchten zoals de framboos en granaatappel. 
Tiare: Laat je naar de Stille Oceaan voeren, waar de tiarébloem weelderig bloeit. Noten van perzik, vanille en ylang-ylang vergezellen je.

De Sunset mix is weer een ander verhaal. Deze bevat geuren als granaatappel, rozen en sinaasappel. De granaatappel ruikt naar zoete limonade, de sinaasappel heeft een trek mee van eau de cologne en de rozen geuren inderdaad naar rozen.
Grenade: De intens friszoete geur van deze eau de toilette is ontleent aan rode vruchten zoals de framboos en granaatappel. 
Orange: De geur van oranjebloesem is onmisbaar in je parfumcollectie. Bergamot en petit grain maken het mooie weer, terwijl citroen zorgt voor een ondeugende noot.
Rose: Een vrolijk eau de parfum met bloemige toetsen van roos en licht ondeugende noten.

Weetje - Voor dit review moest ik de geuren nogmaals in de kamer verstuiven om alles goed te beschrijven. Momenteel zit de kamer vol met alle geurtjes, maar alle geuren mengen is iets teveel van het goede. Hou het tot maximum twee tot drie exemplaren. ;) 


Elk parfum bevat 15ml waardoor het ideaal is voor op reis of on the go in de handtas. Deze mini's bestaan uit vier varianten waarvan twee in dit review: So mini, Tropical mix, Sunset mix en Sakura mix. Mocht er een geurtje zijn die echt aanslaat, dan zijn ze ook te vinden in 50ml. Zelf hou ik enorm van variatie in alles, dus ook in parfum. Het feit dat ze een kleiner formaat hebben, zorgt ervoor dat ik vaker een nieuw geurtje probeer in plaats van een eeuwigheid te doen om één flesje op te maken. De geurtjes ruiken lekker, overheersen niet en blijven ongeveer een half dagje goed zitten. Vooral de tiaré en vanille konden mij bekoren, maar gezien er zoveel keuze is, voor ieder wat wils!

Solinotes Tropical mix - € 14,90-
Solinotes Sunset mix - €14,90-