't Is een feit dat we steeds meer kunnen bestellen vanuit de luie stoel. Ook een bezoekje naar de apotheek voor de aankoop van verzorgende producten lijkt vergezocht. Newpharma is een goed voorbeeld van zo'n online apotheek met een ruim assortiment aan producten voor allerlei huidtypes. Nu kreeg ik de kans om een kleine greep uit het assortiment uit te proberen op basis van mijn eigen huidtype: droog/gevoelig. 


Newpharma is een online apotheek die erkend is het CIBG Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Je vindt er wat je bij een normale drogisterij kunt vinden, maar dan online: vitamines, make-up, maar ook verzorgende producten. Deze gekregen box geeft een greep over welke producten precies op de site te vinden zijn, dus natuurlijk is het assortiment nog veel uitgebreider dan je in deze review kunt lezen. Intussen verkopen ze sinds 2008 in 12 landen ongeveer 750 verschillende merken en 30.000 producten. Bestelling binnen België en Nederland worden binnen de 48 uur geleverd.Gezien er heel wat producten in deze box zaten, maak ik een mini/snel/enkel de essentie-review over deze producten. Ik werd al eerder verrast met een Newpharma box, dus klik op de link voor meer! 

Darphin Paris perfecting body scrub - We hebben niet altijd de tijd om een salon te bezoeken, maar met deze producten brengen we het salon naar onze huis- of badkamer. Deze scrub is verrijkt met abrikozenzaadschilfertjes; die trouwens heerlijk ruiken, die dode huidcellen en onzuiverheden op het huidoppervlak verwijderen. Wanneer de scrub in aanraking komt met water verandert het in een emulsie met kleine exfoliërende deeltjes waardoor de huid achteraf zacht en glad aanvoelt.

Vichy normaderm 3 in 1 micellar solution - Deze verwijdert make-up in een wip. Toch gebruik ik hiervoor nog het liefst een remover op basis van olie en werk ik af met deze normaderm micellar solution. Hij ruikt heerlijk en werkt heel goed op gevoelige huidjes. Geen allergieën op het gezicht, geen trekkend gevoel en geen tintelend iets... enkel een verfrissend gevoel.

Vichy one step cleanser sensitive skin - milk, toner, eye make up remover -  Nog een cleanser, maar dan eentje die niet vet is en snel droogt. Het is niet per se nodig om de huid tegelijk nat te maken gezien het product ook 'droog' gebruikt kan worden. Hierdoor is het snel en makkelijk in gebruik.

Vichy quenching mineral mask - Een gel maskertje (met vitamine B3 en vichy mineralizing thermal water) die je voor 5 minuten lang mag laten intrekken op de huid en daarna eraf gewreven wordt. Na gebruik voelt de huid gehydrateerd en zacht aan. 


Uriage cleansing ceam - Nadat de make-up wordt verwijderd is het nodig om verder te cleansen. Deze zeepvrije cleanser is ideaal om te gebruiken op het natte gezicht. Wrijf daarna het product goed in op de huid zodat het overtollige vuil loslaat.

Bioderma atoderm gel douche - Deze milde douchegel is speciaal gemaakt om de huid extreem te bevochtigen. Verder is hij geur-, zeep-, parabeen- en kleurstof vrij. Hierdoor wordt het evenwicht van de huid niet gestoord wat voor gevoelige huidjes ideaal is.

Nuxe huile prodigieuse multi-purpose dry oil face body hair - Deze olie kan voor veel uiteinden dienen en bevat zes plantaardige oliën: macadamia, hazelnoot, komkommer kruid, amandel, camille en St. Jans kruid. De verpakking bevat een spuitje, waardoor het heel netjes werkt. Deze kan gebruikt worden op de huid waardoor het zachter wordt en opgenomen wordt ter hydratatie. Zelf gebruik ik hem het liefst om het haar een boost te geven. Ik spray hiervoor een beetje in mijn handen en kneed het in de puntjes gezien die het droogst zijn. 

Nuxe body melting body scrub - De textuur door de amandel pellen zijn een bijzonderheid in deze scrub, want zijn zorgen voor het werk. Het voelt aangenaam aan tijdens het scrubben, maar gezien er scrubdeeltjes achterblijven, is het nodig om deze weg te spoelen nadien. 


Mooie merken goed werkende producten met een verzorgend functie: Basis gezond, dan gaat de rest vanzelf ook een stuk beter. Stiekem vind ik de kleinere schaal van bepaalde verpakkingen/producten een voordeel. Ik heb zelf veel producten om te testen, dus stapelen de producten zich op. Afwisseling in de verzorgingsproducten is een luxe, dus heb ik met deze formaten vaker de kans om dat te doen (+ makkelijker om weg te bergen).

Darphin Paris perfecting body scrub - € 20, 73-
Vichy normaderm 3 in 1 micellar solution - € 11,43-
Vichy one step cleanser sensitive skin - € 12,71-
Vichy quenching mineral mask - € 13,46-
Uriage cleansing ceam - € 6,25-
Bioderma atoderm gel douche - € 7,25-
Nuxe huile prodigieuse multi-purpose dry oil face body hair - € 24,12
Nuxe body melting body scrub - € 14,77-