Niet alleen in de make-up kast zijn er grote veranderingen; steeds meer merken richten zich op bepaalde ingrediënten, een natuurlijke basis, de puurheid van een goed... Toen H2o mij contacteerde over het proberen van enkele producten, zowel make-up als schoonmaakproducten, leek het mij fijn om de proef op de som te nemen. Zo zou een doekje uit polyester ervoor zorgen dat je enkel water, dus geen  reinigingsproducten meer nodig hebt. "Nieuwsgierig...ik? - Ja. "Over H2o At Home - Het bedrijf kent haar oorsprong in Frankrijk - oh la la -, bestaat al 20 jaar,  richt zich vooral op microvezeldoeken en zorgt ervoor dat hun producten zo ecologisch mogelijk zijn samengesteld. Het streeft volgende dingen na: natuurlijk, simpel, een gezond huis (met natuurlijke, simpele en biologische producten), minder en beter verbruiken, laten inspireren door de natuur, beschermen van natuur...Zoals ik in elk artikel doe over huidverzorging geef ik een korte preek over hoe belangrijk het is om de huid dagelijks te ontdoen van make-up en het te verzorgen. Hiervoor bestaan duizenden producten, de huid absorbeert die lekker, maar soms vraag ik mij af of zo'n crèmes wel ideaal zijn voor elke dag. Alles wat leeft, ademt, dus ook de huid heeft lucht nodig. Het deed dan ook eens deugd om tijdens het verwijderen van de make-up geen extra producten te gebruiken, die misschien de huid ook schaden, want hier had ik enkel het doekje en wat water nodig.

Ik had nog nooit een reinigingshandschoen getest, dus wist vooraf niet goed wat te verwachten. - Meestal gebruik ik dagelijks een micelair watertje, een vette ontsminker als ik oogschaduw heb gebruikt en wat katoenen watteschijfjes, maar enkel water? Neen. - Misschien dat er daarom een extra innovatief gevoel straalt van het doekje. Ik besloot mijn camera erbij te pakken en mijn eerste reactie te filmen, die zie je op onderstaand Instagram filmpje, met succes. Mijn make-up: van oogschaduw naar lipstick, wordt netjes verwijderd. Snel en efficiënt. Het enige wat achterbleef waren een paar stukjes mascara op de wimpers en een geschaafd gevoel op de huid. Geen al te negatief gevoel, want je kan het vooral vergelijken met het gevoel van een scrubje.

Ook het onderhoud van deze handschoen is 100% ecologisch. Je gooit hem na het gebruik niet in de vuilbak, maar legt hem in heet water, maakt hem schoon en spoelt het af of je gooit hem even in de wasmachine in een netje en wast hem op 40°C.


Naast de voorgaande manieren om de handschoen te onderhouden kan je ook het bijbehorende zeepje gebruiken. Deze wordt bijgeleverd in minivorm als je de reisversie aanschaft met daarin 2 washandjes, 1 tasje en 1 klein Netépur zeepje. Dit Netépur zeepje is ideaal voor vlekken op kleding (oude of nieuwe vlekken) en werkt ideaal op microvezel doeken. 


Leuk om bewust om te gaan met een doodnormaal dagelijks ritueel zoals het gezicht reinigen. Of ik hierdoor al mijn reinigingsproducten wegdoe, dat niet, maar ik grijp wel heel vaak naar deze methode om mijn make-up te verwijderen. Het is maar iets kleins, maar het zorgt er wel voor dat je weer een stapje dichterbij bent om die ecologische voetafdruk te verminderen. Het werkt... de huid is er zelfs dankbaar voor.

H2o At Home
Tasje Washandjes - € 15,00-