Er steekt er heel wat liefde in ons kleine appartementje en vele bezoekjes vertelden ons dat het heel gezellig thuiskomen was. Het hoeft niet veel te kosten of groots te zijn om het label 'mooi' te krijgen. De meeste meubelen in het appartement zijn tweedehands of gekregen van familie, dat geeft ze net karakter. Een mix tussen lichte kleuren, hout, vintage en lieftalligheid. Tegelijk bevat elk favoriete hoekje tips die handig zijn bij het decoreren van een woonst.


Warmte in, op en onder de haard
Iets wat mijn ouders thuis altijd hadden bij hun open haard was een spiegel. Het vergroot de kleine ruimte en zorgt voor afwerking. Gezien ik heel graag foto's in huis heb, maar niet hou van losse kadertjes waar stof tussen blijft zitten, begonnen we de foto's tussen de spleten van de spiegel te steken. Dat gaf een mooi effect waar bezoekers lang bleven stilstaan om even te kijken naar de kaartjes, zientjes, fijne tekstjes; eigenlijk allerlei herinneringen. De schouw werd afgewerkt met hetzelfde parkethout dat op de grond ligt.  Heel veel plaats ik niet op de schouw met als grootste reden dat het makkelijker is om te onderhouden. Enkel een zelfgemaakt prikbord met wijnkurken, een zelfgemaakte aquarel, wat kleine cactussen en bloemen zorgen voor wat extra.


Ik probeerde Guustje ook mooi op de foto te krijgen - gezien hij ook voor heel wat lieftalligheid zorgt. Helaas is het geen echte instagram-kat en is deze foto het enige exemplaar uit de hoop dat niet 100% wazig was. Het tapijt waarop hij ligt heeft verschillende lichte tinten, kleuren... wat voor een frisse toets zorgt.


Zuivere lucht
Een kale plek die meteen werd opgevuld door een zelf beschilderde canvas doek. Voor het doek staat ook onze Phytosun Pietra verstuiver die de lucht in huis wat vocht inblaast, zorgt dat hout in huis leeft, planten meer vocht binnenkrijgen en door een etherische olië toe te voegen zelfs op de geest werkt. Zo roepen bepaalde geuren een herinnering op en heeft elke olie wel een bijzondere werking. Ook hier voegde ik weer wat plantjes toe die makkelijk zijn in verzorging.


But first... coffee!
Bepaalde geurtjes zorgen voor gevoelens en vaak doet de geur van koffie dat ook. Wij tweetjes drinken heel graag koffie, dus besloten te investeren in een koffiemachine met verse koffieboontjes. Na het werk loop ik vaak meteen door naar de machine om daarna even neer te zitten met een kopje (en een koekske) - heerlijk!


Bedlinnen per seizoen
Een plaats waar ik het belangrijk vindt om meteen rust te vinden en niet al te veel prikkels plaats, is de slaapkamer. Ik merk wel dat het bedlinnen heel wat kan veranderen aan een slaapkamer. Tijdens de lente gebruik ik lichtere kleuren, tijdens de herfst oranje en tijdens de winter beige lakens. Zo kan je bij Wenz beddengoed vinden voor elke gemoedstoestand.


Soms lukt het niet om diep te slapen en word ik vaak wakker doorheen de nacht. Deze Sothys spray heeft mij erg geholpen om dieper te slapen en zo uitgeruster mijn dag te beginnen. Deze zit dan ook standaard in mijn nachtkastje. Niet echt een woontip, maar wel eentje die ik moest geven voor lichte-slapertjes-lezers.


Welke plaatsen in huis bezoeken jullie graag?