't Zit er bijna weer op; de vakantie. Een thuisblijfvakantie deze keer gezien we nog maar net in het nieuwe huis wonen en er nog een aantal dingen moesten gebeuren zoals een kamer afwerken, een hond nemen en trouwen.

De vakantie werd ingezet met de première van Toy Story 4. Een zeer emotionele film (met af en toe wat lachbuien) en een dagje genieten.

Gezien mijn schoonzus trouwt, was het nodig om een nieuwe outfit te zoeken wat absoluut geen makkelijke opdracht was. Gelukkig wint de aanhouder... Tijdens de zoektocht gingen we naar Gent, Kortrijk & Rijsel.

Even genieten door een avondwandeling en intussen geocachen. We namen de hond van mijn schoonzus mee, maar door de hitte was haar kaarsje snel uit. Een grote aanrader om te doen is La Danse des canards in Aalbeke als route.

Even in de stad genieten van een koffietje.

En onze kippen beginnen eindelijk eieren te leggen. Het heeft een maandje geduurd, maar nu krijgen we ongeveer drie eieren per dag. Grappig hoe klein ze zijn in vergelijking met de eieren die we kochten in de winkel (zie exemplaren links en rechts). Maar lekker zijn ze zeker en vast!

De tweede week van de vakantie gaf ik weer een zomerkampje met Little Ball Village (Decathlon). Ik gaf al eerder soortgelijke kampjes tijdens de Paasvakantie. We kregen ook zoals goede gewoonte bezoek van mascotte Ballie!

Nog een première om U tegen te zeggen en die veel Disney-hartjes sneller liet slaan is die van the Lion King. Een prachtige film en alweer een heel leuke ervaring. Cocktail dabei!

We besloten even op onze tanden te bijten en al meteen te duiken in de afwerking van de laatste slaapkamer. Oorspronkelijk was deze oranje, soms mooi natuurlijk, maar voor ons mocht het iets luchtiger dus besloten we de muren wit te verven en het plafond een beige kleur te geven.

Hier is ze dan: Nora! Al een tijdje willen we een hond in huis, dus was ging ik op zoek naar een geschikt nest. Nora komt uit een warm gezin met kinderen, katten, paarden... en is een Duitse herder. Het is nog heel even wachten voor we ze in huis hebben, maar het is nodig dat ze nog heel wat leert van haar mamahond (Laika). Momenteel past Nora zelfs nog in een soepkom, zo klein!


En dan was het zover voor het trouwfeest. Vooraf wisten we dat er veel wind zou zijn, maar eigenlijk heeft dat doorheen de dag de pret niet bedolven, want het was een enorm plezante dag (die doorging aan het meest idyllische strand van Aalbeke: Avanco Adventure & Events). Nogmaals een dikke proficiat aan de twee! <3

Hoe was jullie vakantie?