Een knutselmomentje dat eigenlijk niet op de blogplanning stond, maar ik gewoon in mijn vrije tijd wilde maken. Mijn vriend spoorde mij aan om deze DIY ook in een tutorial te gieten, dus ik besloot -voor eens ;)- zijn mening zonder tegenstribbelen te volgen. Deze DIY toont namelijk hoe je een sjaaltje kunt maken voor je viervoeter in teken van de warmste week (die dit jaar in Kortrijk plaatsvindt). 


Wat is de warmste week 2019? Voor De Warmste Week maakt Studio Brussel 7 dagen lang 24 uur per dag radio op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Studio Brussel-dj's Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien er verzoekplaten voor een goed doel dat de luisteraars zelf kiezen. Ook acties die georganiseerd werden voor het goede doel kunnen langsgaan. Sommige acties laten ze zelf aan het woord.

Benodigdheden
Stof (vilt of soortgelijk)
Wit touw
Schaar
Naald en draad
Button van de warmste week


Stap 1 - Kies een leuk stofje (bijvoorveeld vilt) en zorg ervoor dat het sjaaltje even lang is als de halsband van je huisdier.

Stap 2 - Knip een vorm uit volgens bovenstaand voorbeeld. Zorg dat de delen nog aan elkaar hangen!

Tip
Zorg ervoor dat aan de onderkant nog de vorm van een rechthoek te zien is. Later kan je deze rechthoek dubbel plooien (deel 1 over deel 2) en aan elkaar naaien. Zo kan je de halsband er gewoon door schuiven en er weer af halen als kerstmis voorbij is.

Stap 3 - Naai de buitenkant van 1 vast aan de binnenkant van 2. Zo maak je een gaatje om de halsband makkelijk door te schuiven.

Stap 4 - Kies een leuke quote en naai het op de sjaal met het gekozen touw. (Luieriken kunnen hem er ook gewoon op plakken met een lijmpistool).


Stap 5 - Als je dat leuk vindt, kan je verder versieren door touw aan de onderkant te naaien. Zo ziet het eruit als een echte sjaal.

Stap 6 - Pin up met de button voor de warmste week. Deze kochten wij in Brooklyn waarbij de opbrengst aan een goed doel wordt gegeven.


Maak er een warme kerst van en omring je met veel liefde!
Zo wordt het een extra warme week.