De artikels die je uitleggen hoe je in vijf stappen een powervrouw kunt worden rijzen de pan uit. Als het allemaal zo makkelijk was geweest, waren we allemaal al gelabeld als powervrouw. Of zijn we het stiekem al zonder het te beseffen? Tijdens het Lola Liza Brand event werd ik geïnspireerd om er iets mee te doen, beantwoord ik de vragen die vijf powervrouwen voorgeschoteld kregen en geef jullie de goede raad om het ook even in te vullen. Kwestie dat we 2020 met een knaller starten.


Kan je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Laurence, fulltime kleuterjuf (momenteel op zwangerschapsrust) en vul de overgebleven tijd in met creatief bezig zijn en bloggen. Dat laatste gaat intussen al het zevende levensjaar in, dus dat zorgde ervoor dat ik al heel wat moois mocht doen. De insteek die er heerst is eigenlijk wat ik leuk vind aan het leven: creativiteit, kledij, beauty, dieren, koffie... en dat in samenwerking met bedrijven (groot of klein, van a tot z).

Hoe kunnen vrouwen elkaar volgens jou steunen?
Persoonlijk vind ik dat dit mag doorgetrokken worden naar zowel mannen als vrouwen. Delegeren, elkaars talenten zien en ze inzetten... vind ik erg belangrijk. Helaas voel ik dat niet iedereen openstaat om samen te werken en liever op een eigen eiland blijft zitten. Dat terwijl er zoveel moois kan groeien uit samenbundelen van... Op school, mijn werk, gaat het samenwerken een stuk makkelijker omdat iedereen zijn taak heeft bij het helpen van een kleuter en we samen dezelfde weg bewandelen. 

Op welke manier vier jij vrouwen?
Ik ben heel slecht in de bijzondere vrouwendagen en vier ze nooit mee. Van secretaressen dag tot vrouwendag... Ik vergeet ze allemaal, dus dat zegt waarschijnlijk veel op de manier hoe ik ermee omga. Daarom net dat ik ze nooit echt vermeld op social media kanalen.

Wat houdt vrouwen vandaag de dag tegen op werk en sociaal vlak?
Worden we tegen gehouden of zitten vooral tussen onze oren? Op mijn werk overheersen de vrouwen op de mannen (we zijn gewoon met meer), dus zijn daarmee ook meer aan het woord. Ook vind ik het leuk dat er een aantal mannen in het team zitten, want zij zorgen op hun beurt voor een unieke insteek. Misschien cliché, maar ik vind soms dat vrouwen vooral emotionele keuzes maken, terwijl mannen vaak rationeel kiezen.


Wie is jouw inspiring woman?
Voor mij is dat Lady Gaga. Ik wist niet dat er zoveel creativiteit in een lijf kon passen. Ze vernieuwd zichzelf steeds, komt met vernieuwende dingen op de proppen, durft out of the box te denken... Dat wil niet zeggen dat ze nog steeds een klein hartje heeft en af en toe onzeker durft te zijn. Dat maakt ze menselijk, eerlijk... daar houd ik van.

Hoe zorg jij voor jezelf, zowel fysiek als emotioneel?
Af en toe een lekkere koffie, een bad met een bruisbal, een knuffelmomentje met 't lief... De kleine dingen in het leven maken het leven mooi. Ik kan er dan ook intens van genieten.

Wat is jouw powerlook, in welke outfit kan jij de wereld veroveren?
Meestal in strakke jurkjes voel ik mij net iets meer va-va-voom. Een mooi naturel make-upje erop in combinatie met een iets te felle lipstick. Vroeger voelde ik mij enorm vrouwelijk in hakken, maar intussen is dat veranderd. In platte schoenen kan je even vrouwelijk zijn en zit het net iets comfortabeler. Ook platvoets kan je de wereld veroveren; weet je.

Wat is je favoriete comfortfood?
Koffie en een koekske.

Wat is jouw favoriete moment van de dag?
's Morgens ben ik moe en tegen de avond ben ik weer moe, dus laten we zeggen dat mijn piekmoment vooral in de namiddag ligt. Toch kan ik plots een rush van creativiteit krijgen waardoor ik niet anders wil dan presteren en daarbij resultaat wil zien. Dan kan ik blijven doorgaan tot mijn doel is bereikt. Tijdens zo'n rushmomenten probeer ik ook te profiteren en zoveel mogelijk gedaan te krijgen.

Hoe vier jij me-time?
Ik verveel mij nogal snel, dus als ik me-time houd, heb ik snel het gevoel dat ik onnuttig bezig ben. Echte me-time is wanneer ik iets doe, naar mijn mening zin heeft. Dat kan een blogartikel schrijven zijn, tekenen oefenen, op een nuttige manier gaan winkelen, een samenwerking vorm geven...

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt en van wie?
Het werd plots, op een zeer onaangename toon, door een onverwacht iemand gegeven: "Je moet je nooit laten zot maken, hoor!" Dat heb ik zo ter harte genomen en is inderdaad een les die je moet kennen. Andere personen kunnen je beïnvloeden, opstapelen met werk, negatieve gevoelens bezorgen... maar je mag je nooit 'zot' laten worden. Neem hun feedback mee, maar laat nooit iets volledig aan je hart komen. Zo is het werk bijvoorbeeld belangrijk, maar is het echt nodig om je erdoor gek te laten maken en de volledige dag te laten kapotmaken? Waarschijnlijk niet. Laat de anderen maar zot (gestresseerd, negatief...) doen en volg vooral je eigen gezonde verstand.

Tips voor een positieve mindset?
Soms is het nodig om je af te schermen tegen negatievelingen. Ook krijg je het  hele leven goedbedoelde feedback mee, maar soms kan die feedback eerder belastend dan verrijkend zijn. Probeer vooral keuzes te maken die je gelukkig maken.

Wat is jouw feel-good song?
Er is niet echt een lied waar ik naar luister als ik het even moeilijk heb, want muziek zorgt er vooral voor dat ik in de workmood kom. Artikels vloeien meestal uit mijn vinger als ik een koptelefoon op heb en muziek laat gieren. Dit gaat van klassieke piano naar dubstep, dus hoe meer variatie hoe beter.

Alle vragen in dit artikel de eigendom van Lola Liza. 5 power vrouwen met 5 inspirerende verhalen: Hannelore, Johanneke, Elke, Liesbeth en Kina deden hun verhaal op de pagina Women of Lola Liza. Bedankt dat ik ze mocht overnemen!