De maatregelen rond C. mogen dan wel over een tijdje versoepelen, toch is het nog niet weg te denken in het dagelijkse doen en laten. Op het werk, vrije tijd... dus maakten we er werk van om te genieten van de kleine dingen; werden getrakteerd op een sneeuwtapijt (bah) en gingen zelf een museum bezoeken.

.
.
.
De eerste sneeuw van het jaar. Leuk om eventjes in te stoeien (Nora was er hondsdol op), maar persoonlijk houd ik er niet zo van. Wel genieten hoe anderen dit wel leuk vinden en kijk maar eens hoe pittoresk het dorpje waar ik woon eruit ziet in de sneeuw.

Er stond al een tijdje een operatie op de planning en uiteindelijk was het zover. Iets waar ik enorm tegenop keek, maar soit... het is gepasseerd. Intussen ben ik nog steeds aan het recupereren van de ingreep.

Even langs de kringloop om spulletjes te doneren en intussen eens te snuisteren voor leuks voor in mijn klasje. Ik kwam buiten met grote rijgparels, nieuwe prentenboeken en materiaal voor de timmerhoek. Met wat geluk kom je er vaak met interessante dingen buiten zonder veel geld kwijt te zijn.

En toen was er weer sneeuw... eerlijk is eerlijk: dit was enkel om een gezinsfoto te schieten en daarna te rennen naar de open haard om weer lekker op te warmen - haha!

Pedagogische studiedag liggend vanuit mijn zetel. Wat ben ik blij dat we onze camera niet aan hoefden te zetten, want wat was ik ziek... Een zware keelontsteking, oorpijn, niet kunnen eten... en de combinatie met de operatie waarover ik eerder sprak was niet ideaal. Astronautenvoeding en antibiotica hielpen mij er gelukkig weer bovenop. Wel jammer... want ik had zo graag carnaval gevierd met mijn klasje. En Nora... zij vond het wel super dat ik thuis was. Al stond ze een beetje in mijn personal space.

De eerste keer mee in de kar was een groot succes. Echt een leuke ervaring... voor de kleine. Kraaien, alles vastgrijpen, tegen onbekenden babbelen...

Wat papa en mama tijd en genieten van een rustige zondag. We profiteerden ervan om nog eens een ritje te doen met de moto en kwamen leuke plaatsen tegen zoals Wijtschate. Wie kent de serie Eigen Kweek? Ook onze kater Guustje genoot volop van de rust in huis.

De kleuters kozen ervoor om het thema 'huisdieren' uit te werken. Iets wat ik nog niet eerder deed, maar wel een erg leuk en leerrijk iets is. We kregen de hond Charlotje en Boris de vis (zo noemden ze hem) op bezoek.

Gezellig knuffelen met onze kleine dame. Wat groeit ze snel...

De eerste zondag is het museumdag in Kortrijk, dus reserveerden we eens een plaatsje. Het werd een gezellig en leerrijk bezoek in het museum 1302 dat gaat over de Guldensporenslag die plaatsvond in Kortrijk.

Nog snel een plant halen in de plantenzaak gezien ons exemplaar in de living het leven liet. Ziet er meteen gezellig uit, zo'n plantenboel.

Hoe waren jouw afgelopen maanden?