Een paar weken terug sprak ik af met enkele collega bloggers om eens te keuvelen over onze gemeenschappelijke hobby: bloggen. Nadien had iedereen na een aantal dagen al een volledige tekst over de middag geschreven over hoe ze zich voelden of hoe ze de ontmoeting ervaarden, maar die voelde ik even niet. Wat mij vooral bezig hield is het feit dat ze zichzelf de stempel 'introverte bloggers' gaven. Bloggen heeft verschillende stempels op zich gedrukt gekregen doorheen de jaren die voor mij volledig kloppen en ook helemaal tegenspreken.


Bloggen is passé
Na tien jaar bloggen denk ik dat het antwoord een toch ja is. Ik ben blijven schrijven omdat ik mijn schrijfsels ergens kwijt moest. Iets zomaar schrijven leek mij vreemd, dus begon ik maar review artikels te maken, DIY projecten in elkaar te flansen... gewoon omdat delen met de wereld mij energie geeft. Intussen heb ik voor een tiental jaar content verzameld over allerlei onderwerpen, dus is dat een kracht geworden a la: "Kijk eens wat ik al mocht doen en opgebouwd heb." Dat er nog heel veel mensen bloggen: "ja, maar op andere manieren". Er zijn zoveel kanalen om het bloggen op een andere manier in te vullen: Pinterest, instagram foto's, tik-tok video's...

Als blogger ben je introvert
Iets waar ik mij totaal niet bij kon voegen en ook nu helemaal niet eens mee ben. Doorheen de jaren ben ik veranderd, opener geworden... maar ik denk dat dit vooral komt omdat ik meer ervaring, volwassenheid... meedraag. Dingen waar ik vroeger heel bang voor werd doen mij nu helemaal niets meer, maar dat komt vooral doordat ik mijzelf forceerde erin te veranderen. Telefoonvrees bijvoorbeeld; ik bel nog steeds niet graag, maar ik hoef vooraf tenminste het gesprek niet neer te schrijven voordat ik begin. Of alleen naar een persevent gaan zonder vooraf te weten wie er zal zijn; er is altijd wel iemand leuks om tegen te spreken. Verruim je wereld.

Bloggers zijn ook creatief
Een specialleke, maar eigenlijk ken ik enkel creatieve bloggers. Creatief betekent niet alleen dat je goed kunt knutselen, maar ook vernieuwende ideeën kunt bedenken, een artikel op een originele manier kan vertalen... wat rond duizend-en-één onderwerpen kan gaan.

Anyone can blog
We zijn allemaal kleine Remi's die goed kunnen koken - Disney. Iedereen kan bloggen, zeker weten (via blogspot, wordpress, facebook...), maar kan iedereen goed bloggen? Wat mij doorheen de jaren vooral toonde is dat niet iedereen het kan volhouden, niet iedereen mooi schrijft en niet iedereen er zijn/haar hart in legt. Begin vooral met de juiste insteek en dan volgt de rest vanzelf. - Laurence

Bloggen neemt niet veel tijd in beslag
Ik denk dat dit per blogger verschilt. Bij mij komt er heel wat meer aan bod dan gewoon schrijven. Zo moet ik ook mail bijhouden, fotograferen, nodige tekst verzorgen, social media op punt zetten, enzovoort. Daar zitten snel enkele uurtjes tijd in, dus meestal doe ik het werk tussen kleine vrije momentjes door zodat ik alles goed kan bijhouden.

Bloggen is vooral voor vrouwen
Dat er één man zat tijdens de bijeenkomst en de rest gedomineerd werd door vrouwen was misschien toeval. Gezien mijn blog niche rond kinderen, diy, beauty, fashion... draait kom ik vooral vrouwen tegen op events en zijn dat ook mijn dichte collega's. Toch ben ik er vrij zeker van dat meer mannen bloggen dan je denkt over allerlei onderwerpen.

Bloggers hebben een boeiend leven
Er is een heel groot deel van mijn leven dat ik niet deel, bepaalde vrienden die ik niet post, etentjes die ik liever intiem houd... Dan is er ook nog het feit dat zowel ik als mijn man fulltime werken en meestal rond 21u al in ons bed liggen. Boeiend? Neen... doodmoe en druk? Ja! Er komen de laatste tijd ook heel veel boeiende voorstellen op mij (en mijn blog) af dat het bijna jammer is om niet meteen een gat in de lucht te springen, maar ik merk wel dat het veel van mij begint te vragen. Zo ben ik vaak in het minste sprietje vrije tijd bezig met mijn website terwijl ik beter even rust neem. Het staat alleszins ook op mijn toekomstige to do lijstje.

Bloggers zijn eigenlijk influencers, eh
Eh, neuh! Ik haat het als mensen dat woord op mijn plakken, want ik ben het niet. Ik schrijf reviews, maar helaas haalde Instagram land de hoogste cijfers waardoor ik er iets mee moest doen. Er zijn heel wat bloggers die schrijven over hersenspinsels, hun gekooksel, kledij die ze dragen... omdat ze dat gewoon tof vinden om te delen. Zo deel ik heel vaak dingen waarvoor ik zelf heb betaald en die ik maar al te graag wil tonen, aanprijzen, maar... doorheen mijn blogjaren is mijn blog zo gegroeid dat heel wat van mijn artikels inderdaad gaan over gekregen producten (niet gesponsord). Ik durf intussen ook neen zeggen tegen merken die mij niet aanspreken en schrijf over producten die ik anders ook sowieso zou kopen.


Wat is jullie mening over deze vooroordelen? 
Mocht je deze TAG leuk vinden, neem gerust over.