Zeg eens dat ik goed bezig ben met het goede voornemen van 2022? Jullie vroegen namelijk om meer Action reviews, dus leek het mij tof om deze keer de budgetvriendelijke make-up remover pads uit te proberen. Zo is het heel belangrijk om dagelijks je make-up eraf te halen, het gezicht goed te reinigen en als het lukt dat op een zo ecologische manier te doen.


Dagelijks wattenschijfjes gebruiken zorgt voor een grotere afvalberg. Deze ecologische manier zorgt ervoor dat die berg kleiner wordt en je ook een mini investering doet (gezien deze heel erg budgetvriendelijk zijn) om ze daarna nog heel lang te gebruiken. De perfecte vervanger voor wegwerp wattenschijfjes, want zelf heb ik geen wegwerp exemplaren meer gebruikt sinds ik deze in huis heb. Stiekem zijn ze zelfs een tikkeltje meer doordat ze vervaardigd zijn uit 80% polyester en 20% Polyamide. Hierdoor hoef je geen extra remover producten meer te gebruiken en voldoet enkel water om make-up te verwijderen.

Tip - Maak de pads tussendoor schoon met een milde zeep (bijvoorbeeld babyzeep) om ze schoon en zacht te houden.


De watjes zijn heel dik en fluffy waardoor ze meteen veel water en vuiligheid van het aangezicht kunnen opnemen. Door hun dikte voelen ze heel aangenaam op de huid, wat ook na een wasbeurt in de wasmachine niet afneemt. Het is voldoende om enkel water te gebruiken om de make-up eraf te halen, maar zelf vond ik het fijn om nadien er nog eens over te gaan met een micellair watertje. Dat zorgt voor een heerlijk fris gevoel waarna ik mijn dagelijkse dag- of nachtcrème aanbreng. In het pakje zitten in totaal 10 make-up pads in een handig netje dat je kunt gebruiken om (on)gebruikte exemplaren in te doen, de pads samen in de wasmachine te gooien of meer. Fijn aan de pads is dat ze heel snel droog zijn en daardoor weer snel in gebruik kunnen.

Tip - Goed is om de watjes eerst op de oogleden te leggen, even erop te laten en daarna zachte ronddraaiende bewegingen te maken om alles eraf te halen.


Ze werken, maar het waterproof gedeelte eraf halen deed ik zoals ik al jaren gewend ben met een remover op oliebasis. De watjes zijn heel erg zacht en voelen heel aangenaam tijdens het gebruik. Geen hard geboen, maar rustig ronddraaien om daarna lichtjes te wassen met een babyshampoo of lekker de wasmachine in. Ecologisch en nog eens budgetvriendelijk.

Make-up remover pads (10st) - € 1,99-