Twee jaar geleden maakten we een deal om meer shows te zien, want die vielen zo goed in de smaak dat het niet alleen een avondje vermaak was, maar ook heel wat ontspanning gaf voor deze mama en papa. Tijd om het goede voornemen nog eens leven in te blazen en richting Capitole Gent te gaan.


We hebben al heel wat bezoekjes achter de rug, maar hebben nog veel meer op de planning staan: Lieven Scheire met A.I. (wetenschappelijke humor), Urbanus (moet je gewoon gezien hebben, want staat al 50 jaar op de planken) nog op het programma en gingen deze keer langs bij Alex Agnew*.

*Voor de Nederlandse bezoekers zullen deze namen mogelijk nietszeggend zijn; dit zijn Vlaamse komieken met elk hun eigen twist.


Ruim vooraf kregen we al een planning van het Capitole binnen waar we konden lezen waar we konden parkeren, wanneer de deuren open gaan, waar je vooraf iets kunt eten en meer. Langs het Capitole zijn heel wat gezellige en betaalbare restaurantjes waar we graag langsgaan, maar ook voor een snelle gezonde hap kan je wat vinden. Mocht je daar geen tijd voor hebben, maar toch een drankje willen doen in het Capitole zelf is aan de ingang een kleine stand om petflesjes of wat snoep te kopen om tijdens de show op te eten.


Tijdens deze show zat ik vaak ongemakkelijk op de stoel, maar dat kwam vooral door de directe humor van Alex Agnew, want hij durft werkelijk elk lastig onderwerp te benoemen. Gitzwart... Naast komieken zijn er natuurlijk heel wat meer artiesten die er langskomen: Harry Potter in concert, tal van (vlaamse of buitenlandse) zangers, dansers... noem maar op. Mocht je liever de kids meenemen, dan komen de figuren van Studio 100, musicals... ook langs. Shows voor jong en oud, want jong geleerd is oud gedaan. Maar... deze mama en papa hebben er een ons momentje van gemaakt. Tot de volgende!

Meer info over Capitole Gent