Onze dochter is een grote dierenvriend: van poesjes tot vogels. Ook onze hond Nora is een grote speelkameraad, maar gezien ze iets te moeilijk is om mee te wandelen (we spreken over een grote lieve Duitse Herder) introduceerden we de wandelpuppy van VTECH.


Een interactief hondje om spelletjes mee te spelen, rond te wandelen, aan te moedigen en meer. De doos kon niet snel genoeg open gaan om alle spulletjes eruit te halen en de knopjes in te drukken. Alles was heel makkelijk in elkaar te steken; vooral het plakken van de stickers nam het meeste tijd in beslag gezien ons kleintje dat helemaal alleen wilde doen. De puppy schoot meteen in gang na hem aan te zetten, want het bevat 2x AA batterijen.

Tip - Dit hondje verliest geen haar! Goed nieuws voor het huishouden! ;) Niet elk huis heeft plaats of tijd voor een huisdier, maar dit interactief diertje kan een leuke invulling zijn.


De knipperende toetsen bevatten heel wat inhoud om kennis te maken met cijfers, kleuren en muziek. Het hondje reageert enthousiast op het kindje door de schuifknop die verschillende spelletjes aanbiedt: de kleuren geel, rood en groen, het benoemen van cijfers, muzieknoten (blafjes), enzovoort. Het is ook mogelijk om het geluid iets stiller te zetten. Naast de puppy zit er ook nog een heuptasje bij met vier stukken: waterflesje, kluif, puppy paspoort en voederbak. Deze vond ze ontzettend leuk om tijdens het spelen te gebruiken en zo haar hondje verder te verzorgen. Het hondje is ideaal voor kinderen vanaf 1,5 jaar, maar ook oudere kinderen (we spreken uit ervaring) worden ernaar getrokken om ermee te spelen.

Extra - Vrienden vertelden mij dat ik moest benadrukken in dit review hoe stevig het hondje wel is. Er werd stevig mee gespeeld, rondgewandeld... dus kan zeker een stoot van jong tot oud verdragen.


Heel wat ontwikkeling wordt ermee bevorderd zoals:
Zelfstandig spelen: de kids gaan er zelf mee aan de slag, lopen er zelf mee rond, ontdekken de knopjes... en hebben op zich niet veel ondersteuning nodig door een volwassene.
Motorische vaardigheden: Drukken op knipperende toetsen en ontdekken wat er gebeurt
Rollenspel: doen alsof, een hondje verzorgen, fantasie bevorderen...Muzisch: beluisteren van muziek en wachten op reactie
Innerlijk kompas: zorg dragen voor
Initiatief en verantwoordelijkheid: ondernemingszin om ermee aan de slag te gaan, interesse hebben voor...
Mediakundige ontwikkeling: dit hondje is volledig opgebouwd door media en past dus perfect bij mediawijsheid.

Meer informatie over Waffie de wandelpuppy vind je op VTECH