Allerlei zoetigheden kwamen op tafel te staan: lekker fruit, slagroom, suiker..., want we bakten de meest schattige pannenkoekjes ooit bij Maminou!


Volgens mij hebben we de meest kindvriendelijke pannenkoekenmaker ooit gevonden. Voor het eerste gebruik maakten we de bakplaat bovenaan goed schoon met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel om daarna aan het bakken te slaan. Na een tiental minuutjes was het ijzer al warm genoeg om de eerste pannenkoekjes te maken. Het toestel heeft enkel een aan en uit knop waardoor je niet moet zoeken naar de juiste temperatuur en meteen aan de slag kunt.


Het recept dat we gebruikten voor de pannenkoeken vonden we in de handleiding van de DOMO Elektro pannenkoekenplaat Emoji. Een recept waar je heel wat pannenkoeken van krijgt en we probleemloos met 6 volwassenen en 2 kleine kinderen konden van eten. Door een klein laagje te verdelen over de vier smileys krijg je zeer luchtige pannenkoekjes. Gezien ze iets dikker zijn dan gewone pannenkoeken duurt het wel iets langer voor ze gebakken zijn, maar hierdoor kon het tafelen ook iets langer duren. We bakten de pannenkoeken en aten ze meteen op wanneer het natuurlijk mogelijk is om vooraf alles af te bakken.

Tip - Vervang water door spuitwater in het recept. Hierdoor worden de pannenkoeken nog luchtiger.


Hoe kan het ook anders... we amuseerden ons met het versieren: besjes dienden als ogen, slagroom voor witte tanden, frambozen als haar... Zo werd het eten voor de kinderen (en stiekem voor ons) super amusant en kregen we de mooiste werkjes te zien.


Naast schattigheid waren ze ook heel erg lekker; het viel ons op dat de pannenkoekjes de maag goed vulden en we zeker en vast genoeg gegeten hadden. Een groot succes, dus zullen we dit receptje zeker nog gebruiken met Sinterklaas; wat de kids vast en zeker niet erg zullen vinden. En dat deze maker ook nog een paar keer zal meegaan naar mijn kleuterklasje is ook een feit... makkelijk in gebruik, makkelijk in opkuis, tof resultaat.... topding!

Meer info bij DOMO Elektro