Wie ons al een tijdje volgt, weet dat we graag 'bijzonder' reizen. In plaats van grote steden op te zoeken, toeren we liever doorheen pittoreske dorpjes, proeven van lokale lekkernijen, kiezen we voor de rust van de natuur... Zo stond er al lang op de bucketlist om een weekendje te rijden met een oldtimer Volkswagen, dus mochten we dat van onze lijst schrappen.


Back to basic, maar dat vinden wij persoonlijk niet erg. Toen onze dochter nog niet geboren was, gingen we elk jaar weg met de moto waar we niet meer meehadden dan wat kleding en kampeerspullen. Via een collega van mijn man kregen we te horen van Hippiebus. Iets wat we "ooit nog eens wilden doen", wat sneller dan verwacht kwam gezien ik het als verjaardag cadeau kreeg. Een hele grote, schone cadeau waar ik echt super blij mee ben, natuurlijk (merci keppe). Er is een ruime keuze uit verschillende busjes, maar zelf koos mijn man de volkswagen T2B Westfalia. Een (voor mij toch) ruim karaktervol busje met een gasfornuis, wasbak, koelkast en enige potten en pannen voor wie wil aan de kook gaan. Dit busje kreeg in 2011 een grote restauratie en biedt onderdak voor 4 personen. We hebben heel lang getwijfeld of we onze dochter zouden meenemen of niet, maar besloten het toch niet te doen. Hoewel we tijdens de trip toch het gevoel hadden dat ze dit ook mega leuk zou vinden. Het dak kan je makkelijk open klappen waardoor je recht kan staan in het busje en bovenaan kan slapen.


't Is een uitstap waar het iets trager mag, want het busje haalt geen 90 km per uur. Dat betekent dat je op kleine weggetjes mag rijden en heel wat dorpjes passeert. Omdat het busje opgehaald moet worden in Meetjesland, dat heel dicht bij de Nederlandse grens ligt, was de keuze snel gemaakt om rond te rijden doorheen Zeeland. We gingen eerst richting Zoutelande waar we iets kleins aten en al kleine inkopen deden (knabbels en drank) om de avond door te komen. We kregen de tip om te logeren bij 'ons buiten', een camping waar duurzaamheid centraal staat: van ecologische schoonmaakmiddelen tot tegels vervangen door planten, pluktuin en biodiversiteit. Voor de kids is er zelfs een natuurlijke speeltuin (stenen, schelpen, modderplek..), maar voor ons was de leukste surprise de wellness.


De dag erna bleven we rondtoeren en gingen we een klein zeedorpje Veere bezoeken. Je ziet niet elke dag een oldtimer Volkswagen busje passeren, dus hadden best veel bekijks. De tweede overnachting deden we langs de bloemenvelden bij een camping aan de andere kant van Zeeland, wat eerder op een grote tuin van iemand leek, maar het had zeker ook zijn charme. Het zonnetje was, zoals je kan zien, het hele weekend volop aanwezig. Genieten, dus!

Meer informatie op hippiebus