maandag 13 augustus 2012

Bestelling - Zalando


De online webwinkel genaamd Zalando zal jullie wel bekend in de oren klinken. Ik bedoel... *AAAAAH*. De naam staat bekend voor de schoenen die ze er verkopen, maar ze verkopen er niet enkel schoenen. Je kan er ook kledij, juwelen, lederwaren, decoratieve woonaccesoires, ... en ook beauty spulletjes vinden. Vooral dat laatste puntje deed mij avonden ronddwalen op de site.

Het plaatsen van een bestelling
Het winkelmandje vullen ging vrij vlot. De website bevat heel wat kwalitatieve producten die anders moeilijk verkrijgbaar zijn. Hun assortiment gaat van Burts Bees, Clarins, Yes to (carrots, cucumbers, ...), Tokyo Milk, Agnes B tot Butter London. Eigenlijk zou ik een volledig artikel kunnen wijden aan alle merknamen die ze aanbieden, maar dat zullen we even niet doen. Te veel om op te noemen dus. De website heeft duidelijk voor ieder wat wils.

Ik wist al heel goed wat ik ging bestellen. Ik ben al een tijdje op zoek naar degelijke en kwaliteitsvolle kwasten, maar welke? Een duidelijk foto leidde mij naar de Jemma Kid make-up school kwasten. In een klikje kon ik alle producten van Jemma Kidd bekijken en er een keuze uit maken. De website is heel overzichtelijk, duidelijk en je vindt heel snel wat je zoekt. Ook de foto's zijn erg duidelijk (je kan ze zelfs nog groter in detail bekijken als je er met je muis over gaat), maar bij sommige producten merk ik dat je het vaak enkel met een foto moet doen. Vooral bij bepaalde beautyproducten (pas op... niet allemaal!) is het mogelijk dat je niet veel inhoudelijke informatie erover terug vindt. Bij de kwast die ik bestelde staat namelijk dat de borstelsoort voor lippenstift is... nou ik hoop van niet. Ik moest dus eerst wat internet surfen voor ik meer informatie over het product kreeg en las daarvoor heel wat Engelse blogs. Ik merkte dat het merk nog niet zo bekend is onder de Belgische en Nederlandse blogs, maar daarentegen wel heel erg bekend is in andere landen. Zo beveelde één van de zusjes pixiwoo (die jullie wel bekend zijn) de kwasten aan, wat duidelijk maakte dat ze wel goed moesten zijn. Ik was alvast verkocht en plaatste een bestelling om twee kwasten te kopen. Wat was ik benieuwd! Wat ik wel leuk vond waren de extra merkdetails die je te lezen kreeg. Deze was die van de Jemma Kid producten:

"De zus van het supermodel Jodie Kidd Jemma was zelf een succesvol model. In 2003 stopte ze met modellenwerk en heeft sindsdien een school voor Make-up Artists. Jemma Kidd had een eigen cosmetica collectie opgericht, omdat Jemma Kidd School of Make-up veel aanhangers kreeg. De jarenlange ervaring van Jemma Kidd in de mode industrie heeft haar geïnspireerd om de Jemma Kidd School of Make-up op te starten, zij wil haar ervaring met make-up overbrengen op de huidige schoonheid liefhebbers. Jemma Kidd biedt decoratieve cosmetica voor alle vrouwen die zelf een professionele vordering willen ondergaan."

Het punt dat er niet veel informatie over de producten te vinden is, is niet voor elke rubriek uit de site een slecht punt. Zo zag ik dat de rubriek kledij zelfs informatie over de kraagvorm, wasvoorschriften, materiaal, enzovoort bevatte. Dat kan alleen maar een voordeel betekenen. Een goed voorbeeld hiervan is als je allergisch bent voor een bepaalde stof. Je kan de informatie lezen en bepalen of je de kleding kunt dragen of niet.

In het winkelmandje
Als je de producten eenmaal in het winkelmandje hebt geplaatst belooft Zalando.be je heel wat: een snelle levering, consumenten en gegevensbescherming, 30 dagen retourrecht (omg?!) en een veilige betaling. Ook wanneer er om  het even welke problemen zijn kan je Zalando altijd bereiken via een gratis hotline. Een leuk gegeven is dat de verzending helemaal gratis is. De verzending kan op vele online webwinkels je even doen terugdeinzen, wat hier dus niet het geval is. Gratis levering en een goede service errond! Toen ik de hele bestelling had afgerond en betaald kreeg ik een persoonlijke tracknummer waarmee ik de bestelling van begin tot einde kon volgen. And so i did! Ik verloor mijn bestelling geen enkel moment uit het oog en kreeg er een veilig gevoel door. De kleinste bestelling, welke ook, krijgt een tracknummer met zich mee. Wat betekend dat elke bestelling voor hen even belangrijk is. Mijn trackingnummer was er eentje van DHL, waarmee ze samenwerken, maar ze werken ook samen met Bpost.

Eenmaal thuis
Ik bestelde de producten op een donderdagnacht en kreeg het trackingnummer de dag erna. Op maandagmorgen kreeg ik mijn bestelling aan huis geleverd door Bpost. Ik vind dit best snel, want er zat immers een weekend tussen. Mijn producten werden dus snel ingepakt en opgestuurd. Ik nam het pakketje van de postbode aan en stormde naar mijn kamer om het open te maken. Een stevige tape rond een stevige doos, maar toch kon mijn enthousiasme de doos snel openen. Het eerste wat ik zag toen de doos open was waren twee luchtkussentjes die ervoor zorgden dat mijn bestelling heelhuids zou aankomen. Geen bubblewrap, wel luchtkussentjes. Ik haalde alle spulletjes eruit en zag dat er ook wat flyers en een papier met het overzicht van de bestelling bij zaten. Het overzicht kreeg ik eerder opgestuurd via mail, maar deze was ook extra te vinden als ik de bestelling eenmaal in huis had. Achter het overzicht (eraan geplakt) staat informatie over hoe je de artikelen (mocht er een foutje aan zijn, te klein, te groot, enzovoort) terug te sturen. Ik kreeg ook een extra bon van 10 euro voor een aankoop op de nieuwe collectie, wat ik mooi meegenomen vind.

Alle uitleg die je nodig hebt staat heel goed uitgetikt in dit bijbehorende informatiepapiertje. Toch was ik stiekem blij dat ik deze niet nodig had, want mijn de producten die ik kreeg waren de producten die ik wilde. Ik hoefde ze dan ook niet terug op te sturen. Als het om één of andere reden bij jou wel nodig is na een bestelling zijn er enkele snelle stappen die je moet doen: inloggen, downloaden (verzendetiket die de terugzending alweer gratis maken!), knippen, inpakken, verzenden en verrekenen. Ook als je een artikel wilt vervangen, bijvoorbeeld als de kleur toch niet bij je past zoals je gedacht had, kan het artikel op dezelfde manier geretourneerd worden. De terugbetaling kan 10 dagen in beslag nemen. 

De producten
En dan helemaal onderaan.. hoera!... de producten! Ze zaten netjes extra verpakt in een plastic en luchtdicht zakje. Ze waren nog perfect in vorm (believe me ik kreeg ooit kwasten toegestuurd van andere webshops met een of andere 'krak' erin door de verzending, maar dat was bij deze bestelling dus niet het geval). Ik kon ook geen foutjes aan de producten vinden qua fabrieksfouten, dus ik kreeg twee goede en meer dan volwaardige kwasten toegestuurd. 


De producten zaten niet enkel in luchtdichte zakjes verpakt, maar ook in aparte kleine zakjes die op maat werden gemaakt voor de kwasten. Daarbij zat (wel enkel bij de grootste kwast) nog een extra bescherming rond de haartjes zodat ze mooi in vorm zouden blijven tijdens de reis. De nette en goede verpakking voor mijn bestelling vielen me meteen op. Dit vind ik een groot positief punt voor de zalando site.Mooie kwasten met een heel mooi uitzicht. De combinatie met roze en zwart heeft wel wat en ze zijn een prachtige aanwinst geweest. Een volledig review over de kwasten zal zeker nog volgen, maar daarvoor wil ik ze eerst uitgebreid testen. Als de review uiteindelijk online staat plaats ik hier een link.

Zalando yes or no?
Definitely yes! Zalando.be is een prachtige en overzichtelijke site met producten die iedereen wel aanspreken. Alle rubrieken werden netjes ingedeeld, maar als je van een bepaald merk producten zoekt kan je ook enkel dat merk bekijken. De foto's zijn heel erg duidelijk en de prijzen zijn eerlijk. Het enige minpuntje die ik kan bedenken, en dat is ook het enige, is dat de productinformatie (vooral bij de beauty producten) iets duidelijker mag. Maar als dat het enige puntje is kan ik daar zeker mee leven. Ik ben zowieso van plan om nog bestelling(en) te plaatsen op Zalando. Het is gebeurd... ze hebben mij ook te pakken... Zalando, *Aaaah!*

Zalando site:http://www.zalando.be/
Jemma Kidd producten: http://www.zalando.be/jemma-kidd-make-up-school/

Pluspunten
  • *Duidelijke en overzichtelijke site
  • *Gratis levering (en gratis retournering)
  • *Eerlijke prijzen
  • *Snelle levering
  • *Nette en veilige levering
  • *Kwaliteitsvolle producten
Minpunt(en)
*Te weinig productinfo bij de beautyproducten

"Zal jij iets bestellen op Zalando.be/nl of heb je al eerder een bestelling gedaan?"
© Laupropos | All rights reserved.