"Eh bah, ik vind mijn slijper niet meer. Ah ja.. dan maar geen NYX jumbo pencil." Hoe vaak kreeg ik het probleem wel niet dat ik mijn jumbo potlood niet meer kon gebruiken omdat hij niet bijgeslepen was... veel. Omdat ik het potlood ontzettend graag gebruik, maar het niet zo'n handig ding vond, zocht ik maar naar een oplossing... en of ik de oplossing gevonden heb! Het klusje was maar liefst binnen het kwartier geklaard.
Ik koos ervoor om het potlood te depotten in een klein potje, dus eigenlijk in de vorm van een kleine paintpot. De basis van de DIY is het potje zelf. Je kan hiervoor allerlei potjes gebruiken, maar ik gebruikte er een lush testertje voor waar eerder een Lush Karma kream in zat. Je kan dus allerlei potjes gebruiken, glas, plastic ... behalve metaal. Later wordt wel duidelijk waarom. Het maakt ook niet uit welke NYX jumbo pencil je wilt depotten, want deze DIY lukt met elk jumbo potlood.

Benodigdheden

klein potje, Nyx jumbo pencil, microgolfoven, koffietas en 2 tangen.

Aan de slag!

Neem je jumbo potlood en doe het plastic dopje eraf. Neem dan je twee tangen en draai het dopje aan de achterkant van het potlood er ook af. Het dopje aan de achterkant heeft een witte kleur. Je kan het er zonder een te grote moeite makkelijk af draaien en sterke persoontjes onder jullie hoeven er niet eens een tang voor te gebruiken. Als het dopje er uiteindelijk af is zie je een houtachtige kleur, perfect! Dat is wat je moet hebben!

Plet het potlood in het potje waarin je uiteindelijk het product wilt hebben en zorg ervoor dat de achterkant van het potlood (dus de houtachtige kleur) naar boven wijst. Zet daarna het potje met het potlood in een koffiemok. De reden hiervoor is dat het potlood zal blijven staan terwijl het in de microgolfoven opwarmt. We willen er geen vies klodderboeltje van maken, dus de koffietas voorkomt dat. Daarna plaats je de koffietas, met alles erin, in de microgolfoven voor ongeveer 3 minuten. PAS OP! Dit verschilt per microgolfoven. Het is goed, en dit deed ik zelf ook, om de microgolf telkens op 1 minuut in te stellen. Na de minuut doe je dat nog eens een minuut en daarna nog een keer. Zo komt het eigenlijk op 3 minuten neer, maar het zorgt er wel voor dat je tijdig kan ingrijpen moest er iets mislopen. Pas als je ziet dat het product helemaal uit het potlood weggesmolten is mag je de koffietas uit de microgolf halen.

Haal de NYX jumbo eye pencil uit het kleine potje met een tang. Wees voorzictig, want het zal ontzettend warm zijn! Laat het potje nog even afkoelen en je zal merken dat het gesmolten goedje weer hard wordt. Als het potje helemaal is afgekoeld kan je het ook uit de koffietas halen, versieren en/of labelen. Het potlood zelf mag gerust de vuilnisbak in! Je hebt er immers een gloednieuwe paintpot bij!

Als je deze DIY uitprobeert via deze tutorial mag je het resultaat altijd doormailen naar: dressesnddaisies@gmail.com !

"Paintpots of potloden? You prefer?"