donderdag 12 december 2013

Waar ik mijn geld aan besteed

Make-up kost geld. Terwijl de ene persoon kiest om een no-buy te organiseren voor zichzelf om toch dat dure parfum te kunnen kopen, gaat de ander los in budget producten. Ieder zijn eigen ding, zeggen ze dan. Ook ik merk dat ik voor bepaalde producten meer geld neerleg dan voor andere producten. Welke? Lees snel verder!


Foundation - Een goede foundation vind ik enorm belangrijk. De goedkopere foundations zijn vaak niet mijn kleur, dekken niet goed, ruiken ... dus kijk ik sneller bij duurdere merken. Toch zijn de merken waar ik dan naar grijp ook niet enorm duur. Zo gebruik ik momenteel een foundation van MaxFactor dat ongeveer 14 euro koste. De foundation is helemaal mijn kleur, dekt goed en zorgt niet voor plotse puistjes. Daarnaast heb ik ook een BB-cream van Skin79 die ik vooral tijdens de zomer heb gebruikt. Deze koste ook 14 euro, dus de prijzen blijven daarrond hangen.

Concealer - De concealers in mijn stash zijn allemaal budget. Daar mijn foundation het grootste werk doet, zijn concealers voor mij enkel extraatjes. Alhoewel... Ik ben zo tevreden van mijn budget concealer 16h van Essence dat ik foundation durf te skippen en enkel concealer op doe. Geen enkele concealer kan aan deze tippen naar eigen mening.

Poeder - En alweer ga ik de budget toer op. Je zou bijna verwachten dat ik korting zou krijgen doordat ik zoveel Essence en Catrice heb. Poeder draag ik amper, dus heb ik maar één enkele poeder van Essence in mijn bezit. Toch houd ik meer van vaste poeders, dus als deze op is ga ik weer voor een budget poeder, maar dan in vaste vorm.


Oogschaduw - Mijn stash bestaat uit een mengeling van budget en high-end oogschaduw. Wat voor mij belangrijk is bij oogschaduw is dat het goed gepigmenteerd is en dat het makkelijk blend/vervaagd. Doet de oogschaduw dit niet laat ik hem gewoon liggen. De goedkope merken zoals Essence/catrice/elf zijn voor mij niet goed genoeg als het op oogschaduw uitkomt, maar sommige producten van die merken doen het wel goed, dus het valt te zien. Mijn Urban Decay palet, matt(e) palet en sleek paletten zijn kwalitatief sterk, dus daar grijp ik wel veel naar.

Kwasten - Net zoals bij oogschaduw vind ik dat kwasten kwalitatief goed moeten zijn. Welk prijskaartje er dan aan vast hangt boeit mij dan niet zo. Zo heb ik tijdens mijn eerste jaren in de make-up wereld een aankoop gedaan van twee kwastensets: bamboo kwasten en eye defenition set van Zoeva. Deze waren toen naar mijn mening duur, maar als je de prijs vergelijkt met M.A.C. zijn ze enorm goedkoop. Na jaren van gebruik zijn ze nog even goed en gebruik ik ze nog steeds met plezier.


Primers - Bij ooglooks grijp ik het meest naar mijn Urban Decay primer potion. Ik had eerst heel wat samples van paletten, maar toen die uit waren stond ik al snel in een Sephora om een full-size versie te kopen. Verder gebruik ik ook mijn Jumbo eye pencil van NYX die de toon van mijn huid witter maakt waardoor de oogschaduw beter uitkomt. Combineren van deze twee is natuurlijk ook een optie en gebeurt regelmatig. Budget primers heb ik in drievoud, maar gebruik ik veel minder. Stevige oogschaduw waarvan de kleur de hele dag blijft, voor mij een must.

Blushes/bronzers - Na de hele stash te doorzoeken werd het duidelijk dat ik geen enkele high-end blush bezit. Gosh, Catrice, MAX, Essence ... voor enkele euro's en nog het liefst limited editions. Voor blushes/bronzers hou ik het liever cheap en telt kwantiteit!


Na alles op een rijtje te hebben gezet vond ik dat ik vooral budget producten heb. De grootste koop-factor is de kwaliteit. Niet alleen dure producten, maar ook goedkope producten kunnen veel pigment bevatten, mooi zijn, goed te blenden zijn, lekker ruiken ... Natuurlijk is het maar wat je zelf leuk vind, dus daarom stel ik dezelfde vraag graag aan jullie:

Waar besteed jij je geld aan?
© Laupropos | All rights reserved.