zaterdag 18 januari 2014

The perfect palette Tag

Toen deze tag voor het eerst op youtube verscheen wist ik 1 ding: deze ga ik ook nog eens doen. Het enige wat resteerde was de beslissing of het nu met een filmpje of een artikel zou gebeuren. Alles stond klaar om de video op te nemen, tot ik er plots geen zin meer in had. Dus hier is het artikel!


1. Beste verpakking
Dat ik houd van het merk The balm is voor iemand die deze site al een tijdje volgt geen nieuws meer. De verpakking van het merk is over de hele lijn schattig en origineel. Ook dit palet met de naam 'Meet matt(e) nude houdt de eer hoog.Een mix van yummy namen, een yummy hunk en een yummy spiegel (ahjah, je ziet je yummy zelf erin). Een volledig artikel over het palet vind je hier.


2. Beste pigmentatie
Een merk dat mij nog nooit of te nimmer heeft teleurgesteld, zowel voor paletten als blushes, is Sleek. Een prachtig gamma met voor ieder z'n smaak waar matte, metallic, shimmery ... kleuren het allemaal goed doen. Je zou voor minder een hele verzameling producten van het merk verzamelen. Mijn eigen verzameling is sinds kort groter geworden door mijn uitstap naar Londen, maar je kan Sleek ook makkelijk online kopen. Het is een budget vriendelijk merk waardoor het feestje alleen maar groter wordt. 


3. Meest veelzijdige palet
Ik voel mij best schuldig om een Naked palet in deze tag te plaatsen, maar wat moet, moet. Dit palet zit al een hele tijd in mijn stash en durf ik één van mijn allereerste exemplaren noemen. De kleuren varieren goed, wel vooral shimmers, waardoor je oneindig veel combinaties kunt maken. Zowel een lichte ooglook als een zware smokey eye zijn een optie, wat de uiteindelijke doorslag gaf om voor dit palet te kiezen als meest veelzijdig. Tuurlijk zijn er ook nog andere paletten waar je veel mee kunt doen, maar deze is uiterst geschikt voor de beginnende schoonheid. Het biedt meteen alles wat je nodig hebt. Een oude review van dit palet vind je hier (eerste review op deze site ivm beauty). 


4. Beste palet voor op reis
Een aankoop op puur geluk dat één van mijn lievelingetjes werd is dit NYX palet in I dream of St. Nevis. Het  heeft prachtige kleuren, goed pigment en grote pans. Met dit palet kan je verschillende looks maken, zowel licht als donker, die vooral natuurlijk ogen. Tegelijk is het ook niet heel erg groot waardoor het reisvriendelijk is.

5. Palet waar ik spijt van heb dat ik het gekocht heb
Net als het vorige palet dat ik op goed geluk kocht, kocht ik ook dit trio palet van NYX. De kleuren zijn echt heel mooi, maar het pigment, nee daar word ik niet gelukkig van. Dit palet ligt sinds ik het uitgeprobeerd heb alleen maar te verstoffen in een hoekje van mijn stash. Tegelijk zijn de kleuren zeer moeilijk blendbaar. Iemand anders een plezier doen ermee lukt ook niet, daar ik weet dat het product tegenvalt. Nee, dit was een grote miskoop.


6. Leukste namen
En daar is Sleek weer. Ik houd enorm van die paletten. Niet alleen het pigment, kleuren, vormgeving ... zijn leuk, maar ook de namen zijn ontzettend origineel. Propose in Prague, Honeymoon in Hollywood, Concker, Nougat, boxed, wrapped up, ... zijn voorbeelden van allerlei oogschaduw namen. Ook de paletten zelf krijgen verrassende thema's zoals: oh so special, sparkle, Me/ Myself & eye, ... Ontzettend origineel vind ik het.


7. Minst gebruikte palet
Of zeg maar eerder 'minst gebruikte paletten'. Dat mijn minst gebruikte palet van mijn hele stash ook mijn palet is waarvan ik spijt heb dat ik het gekocht heb in punt 5 zal jullie niet verbazen. Het is gewoon een te grote pijn om ermee aan de slag te gaan. Toch zijn er nog twee paletten waarvan ik geen twijfels heb, maar toch nooit meer uit de kast neem. Als eerste het palet dat iedereen wilde uit een eerdere Catrice collectie. Revoltaire was een grote hit en door middel van een winactie heb ik een palet bemachtigd. Ik gebruikte het palet eerst veel, maar naarmate mijn stash groter werd, gebruikte ik deze amper. Hetzelfde geldt voor mijn Elf beach palet. Prachtige kleuren, leuke blush, toffe bronzers, ... en toch gebruik ik het niet. Waarom? Misschien een leuk voornemen voor 2014.


8. Meest gebruikt en meest geliefd
Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Ik gebruik al mijn paletten wel, maar dat verschilt per moment. Wat de doorslag geeft begrijp ik ook niet. Misschien kan ik het vergelijken met een boterham met choco, dat is zeer lekker, maar toch ook niet voor elke dag? Als ik dan toch 1 paletje moet kiezen dat in mijn dagelijkse bakje zit, dan kan ik niet eens echt spreken over een palet. Het is eerder een duo, dat mijn dagelijkse look compleet maakt. Door jullie te wijzen op de flinke deuk zie je dat deze 3D duo zeer geliefd is. Het spreekwoord 'Less is more' komt weer volledig tot zijn recht.
De eigen belangrijkste factor voor het aankopen van een palet is het pigment. Ook de prijs-kwaliteit verhouding moet in orde zijn en over het algemeen zie ik hier budget producten terugkeren. Hier en daar zit er een duurder product, maar dat valt wel mee. Deze tag was ontzettend leuk om te doen, dus bij deze tag ik jullie allemaal (als je hem wilt overnemen natuurlijk). Een echte aanrader.

Wat is jouw meest geliefde palet?
© Laupropos | All rights reserved.