donderdag 20 februari 2014

The body shop Tea Tree producten - door Nikita

Mag ik jullie voorstellen aan gastblogster Nikita? Als je meer over haar wilt weten kan je terecht bij de over de blog pagina.
Mijn huid is niet perfect, maar bijna niemand heeft een perfecte huid. Allemaal willen we dat wel bereiken en daardoor test ik veel producten uit om nieuwe producten te vinden waar mijn huid het beste bij gebaat is.

Deze keer is het de beurt aan de tea tree lijn van de bodyshop. Mijn huid is niet onrustig, maar af en toe heb ik last van een beetje acné en dat heeft niemand graag. Ik had al eens een test gedaan via de bodyshop over welke lijn goed zou zijn en voor het grote deel kwam tea tree uit de bus (gemengd met nog een andere lijn). Toen ik met een vriendin in the body shop was vroeg ik wat haar bevindingen waren van Tea tree. Zij had er goede ervaringen mee, alleen de olie irriteerde haar, maar de rest hielp goed. Je kon een test set kopen met 3 producten in: de skin clearing foaming cleanser, de skin clearing lotion en de facial toner.


Ik moet zeggen dat ik veel hoop had toen ik deze ging gebruiken. Dus al mijn andere producten even in de kast en enkel deze producten gebruiken. 's Morgens gebruikte ik de toner, met nadien de lotion, en 'savonds regelmatig (maar niet elke avond) de cleanser, met nadien de lotion (de lotion deed ik wel elke avond).  Voor oogmake-up gebruikte ik een speciale remover van Nivea

Mijn huid beschouw ik niet als zo gevoelig, maar met deze producten voelde ik toch veel geprik. Ik moest na een paar dagen toch een andere dagcréme bij opdoen omdat ik mijn huid voelde trekken, dus het was echt niet aangenaam. Ik moest ook oppassen met mijn oogmake-up. Die doe ik altijd weg met een speciale remover en omdat dat meestal op olie basis is en dus wat vettig aanvoelt gebruik ik nadien een lotion. Maar als ik met deze lotion te kort in de buurt kwam van mijn ogen begonnen ze te tranen van de sterkte.


Dan heb ik nog niet geschreven over de geur, want die is echt niet aangenaam. Gelukkig blijft de geur niet lang hangen. Neem er dan ook bij dat mijn acné feller uitkwam dan eerst, terwijl er natuurlijk gezegd wordt dat er een verbetering is binnen de drie dagen. Met de gedachte: het zal erger moeten worden voor het beter werd deed ik gewoon door met de behandeling, maar na 2 weken geen verbetering te zien nee sorry. Ik heb het opgegeven en ik geef de producten nu aan een vriendin.

Mijn raad is: voor sommige mensen kunnen dit goede producten zijn, voor sommige niet. Probeer een kleine testerkit te kopen (je vindt travelsize kits, deze zou ideaal zijn om te testen).

Hebben jullie deze producten van de bodyshop getest ?
© Laupropos | All rights reserved.