Daar is hij weer: mijn favoriete lippenbalsem Carmex waarvan ik maar liefst drie tubes van de originele versie heb opgemaakt. Tijdens mijn uitstapje in Londen, dat al heel lang  geleden lijkt, gooide ik deze heel snel in mijn bakje tijdens het afrekenen. Met een 'aardbei kan toch nooit tegenvallen'-gevoel besloot ik hem eens te testen.


Zelf ben ik gewoon om carmex te gebruiken in een uitschuifbare vorm, zoals een lippenstift, maar dit is een tube waarvan je het product er moet uitknijpen. De lay-out van het product ziet eruit zoals we gewend zijn van carmex: geel, rood en een tikkeltje ouderwets. Het product belooft, net zoals de originele carmex, langhoudend, opluchtend te zijn voor droge en gebarsten lippen.


De tube bevat 10 gram product. Dat lijkt weinig, maar eigenlijk kan je daar een hele tijd mee weg. Bovenaan de tube zit een klein gat waardoor het spul naar buiten wordt geduwd. Als je de dop eraf draait word je al meteen verwelkomd door een geur van aardbei. Geen verse aardbei, maar eerder in snoepjesvorm, gemengd met de originele eucalyptus achtige geur die Carmex heeft.


Deze carmex doet zijn werk goed, maar of het even goed doet betwijfel ik. Misschien is het maar en gevoel en mis ik de originele gevoel van Carmex. Ook vind ik het tintelende gevoel een heel stuk minder dan bij de eerste. Nogmaals, misschien is het een gevoel, maar ik merk dat ik eerder naar de originele grijp dan naar deze variant. De aardbei geur/smaak is iets waar je van moet houden.


Fijn is hij zeker, maar niet helemaal aan mij besteed. Misschien wel aan jou?
Carmex strawberry balm - 2 Pond Primark London

Welke lippenbalsem blijft voor jou altijd er het beste uitkomen?