En toen mochten de Belgische blogsters de nieuwe demak-up producten ook uit de doeken doen. Het zijn er heel wat, dus bereid je voor op een lange unboxing met veel foto's en op het einde een look. 


Over de doos zal ik niet veel meer tetteren, want de inhoud en verpakking is al zoveel keer getoond in blogland dat je er gek van wordt. Ik ga meteen over naar de inhoud. Daarin zitten producten uit de oude sensitieve lijn, maar ook uit de nieuwe expert lijn. 


Expert lijn
De producten beloven geschikt te zijn om waterproof make-up mee te verwijderen. Ook de zwaarste make-up, zodat je volop kan experimenteren, moet er probleemloos mee te verwijderen zijn.


Deze vochtige pads kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Ik gebruikte deze om achteraf alles schoon te maken, maar als je deze wat plooit kan je ook bij kleine hoekjes bij het oog of andere delen van het gezicht komen. Om tussendoor je kwasten te reinigen dienen deze prima. Persoonlijk vond ik dat de waterproof reiniger uit de expert lijn het iets beter doet, maar dat komt omdat ikzelf vaak waterproof producten gebruik. De sensitive pads werkten ook, maar daarvoor had ik iets meer geduld nodig. Het is niet de bedoeling dat je met deze schijfjes gaat boenen, maar het tegen de plek houdt en dan zacht aandrukt. Het geeft een prikkelend gevoel, dus zorg zeker dat het product niet in de ogen terecht komt, dat doet pijn! Beide producten vertellen dat ze geen vettig gevoel achterlaten, maar zelf vind ik het toch een beetje vettig aanvoelen, hoewel alle removers dat hebben, dus een groot probleem maak ik er niet van.
Expert waterproof (paarse): 30 schijfjes, waterproof, 0% parabenen, 3m houdbaar en met katoenolie.
Sensitive ultrazacht (oranje): 30 schijfjes, ultrazacht, 0% parabenen, 3m houdbaar en met katoenextracten.


Deze lotion/dit water dient om doeltreffend alle soorten make-up te verwijderen, dus ook waterproof, zonder vettig effect, ontspant en verzacht de oogomtrek en is zacht voor de wimpers. Dit product haalt meteen alle make-up bij mij weg. Intussen geurt deze ook lekker zoet in de richting van rozenwater. Het gevoel achterna was inderdaad niet vettig, maar zacht. Zeker niet vergeten te schudden voor gebruik!
Expert waterproof: 125ml, zonder vet effect, katoenextracten en 3m houdbaar.Deze watjes hebben een bepaalde structuur (honingraat) zoals je kan zien. Fijne, grove en ultra fijne. Dit maakt het verschil in hoe de make-up wordt opgenomen. Ik testte ze allemaal en eigenlijk voelde ik niet echt een verschil. Het is wel zo dat de watjes sterk zijn en niet makkelijk scheuren, dus kwalitatief zijn ze zeker.


En dan de vochtige doekjes uit de lijn. Eén enkel doekje kon mijn hele gezicht schoonmaken. Daarna maak ik de boel nog schoner door een tonic, cleansing water of milk te gebruiken, want dat geeft een iets frisser gevoel. Het verschil tussen deze doekjes is niet zo groot. Ze zijn beiden waterproof en gaven ze mij achteraf een tintelend gevoel, dus ik vrees dat mijn huid niet echt geschikt is om deze te gebruiken. Toch staat er op de verpakking te lezen dat deze voor alle huidtypes is. Mijn huid voelde ook geen verschil tussen de paarse expert en de oranje sensitieve versie. Op de verpakking staat ook dat deze doekjes in één beweging ervoor zorgen dat alle make-up weg is. Dat klopt half, want je moet het er rustig tegen houden, laten intrekken en dan zachtjes wrijven.
Expert geschikt voor waterproof (paarse): voor alle huidtypen, honingraat structuur, waterproof, 3m houdbaar en 0% parabenen.
Katoen zacht (oranje): droge of gevoelige huid, waterproof, katoenextracten, 0% parabenen en 3m houdbaar.En dan de look waarnaar demak-up opperde. Beautybloggers kregen de opdracht om eens een gewaagde look te maken, eens te proberen, eens te durven. Zo is het volgens het merk mogelijk om iets op te doen en mocht je verkeerd zijn, het te corrigeren door middel van demak-up. De gedurfde look zag ik al helemaal zitten en al snel popte een idee in mijn hoofd: pastel, wit en shimmer. 

Als basis gebruikte ik een lila kleur vol glitters, de oogplooi zette ik wat meer aan met lichtbruin en werkte ik lichtjes af met een tikkeltje zwart. De waterlijn werd helemaal wit gemaakt met een witte eyeliner en met dezelfde eyeliner maakte ik ook mijn wimpers wit. Nadat de oogplooi voldoende geblend was ging ik er opnieuw over met de lila kleur en blende ik naar buiten toe weg. Bij mijn buitenste ooghoek blende ik nog wat meer pastel die ik liet overlopen in mijn blush, dus eigenlijk gaat mijn vorm vanaf mijn oog tot over mijn kaak in een C lijn. Extra highlighter op de jeukbeenderen, het topje van de neus, het cupidoboogje en de kin. De wenkbrauwen liet ik zo licht mogelijk en de lippen deed ik in een kleur die een tint donkerder is dan mijn eigen lipkleur. Een naam voor de look, moeilijk te bedenken, misschien 'a spring shade of pastel'.
Als ik goed met haar was, dan had ik er nog een gepaste haarlook bij gemaakt, maar helaas ben ik daar niet goed in. Mocht ik iets gemaakt hebben was het in deze stijl. Dromerige krullen met een haarband en bloemen vlak boven de wenkbrauw.

Ik ben heel kritisch geweest tijdens deze review, maar al bij al ben ik tevreden van deze producten. Ze doen hun werk en leveren kwaliteit, daar draait het om. De expert lijn ligt vanaf 1 juni in de winkels. Prijzen kan ik helaas nog niet meedelen.

Behoort make-up verwijderen bij jouw dagelijkse routine?