maandag 14 april 2014

Too faced Boudoir eyes palet (nep)

Reviews over neppe paletten lijken de laatste tijd zomaar uit de grond te schieten, terwijl je enkele maanden geleden er nog niets over las. Mijn eerst neppe paletten aankoop bij buy in coins wakkerde mijn interesse naar dit soort paletten aan en een nieuwe aankoop drong op. Ik kocht een palet voor een give-away, maar ook eentje voor mijzelf. Het fake too faced boudoir eyes palet.


Het originele palet heb ik niet, dus ik zal niet kunnen vergelijken tussen de twee. Het palet viel mij op omdat de kleuren er op de site heel mooi en draagbaar uitzagen. Het product zag er ook groot uit op de foto's, maar zoals er van meerdere ebay/aziatische producten mag worden verwacht, is dat ze in het echt veel kleiner zijn dan ze op het eerste zicht lijken. Het palet is in werkelijkheid een kleine twintig centimeter op vijftien centimeter. Het pastelroze met gouden elementen vind ik persoonlijk een mooi en vrouwelijk kleurenpalet. Op de verpakking staan heel wat originele woorden/merken zoals Too faced, boudoir eyes en alle uitleg die op de normale verpakking terug te vinden zijn.


Het palet ging de eerste keer gek open. Ik verwachte een klikslotje, maar het palet wordt dicht gehouden door magneten. Heel sterk zijn de magneten niet en het lijkt alsof het palet niet goed sluit. Dat kon dus iets beter. Het palet werd gemaakt met eenvoudig ijzer of iets wat er op lijkt (er is momenteel al zoveel op de markt).


In totaal zijn er 9 kleuren waarvan 3 grote en 6 kleine pans aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat de kleuren van links naar rechts gebruikt worden volgens kleurencombinaties day, classic en fashion. De bedoeling is simpel: day is voor een simpele look voor overdag, fashion voor een iets opvallendere look en fashion voor een nachtje uitgaan. De kleuren worden steeds donkerder. Toch kan je het palet op verschillende manieren gebruiken. Als je kleuren door elkaar wilt gebruiken kan dat, want alles past bij elkaar.

Het too faced boudoir eyes kaartje is uitklapbaar en verhult enkele eenvoudige looks. Deze zijn heel handig voor de make-up beginneling. Achter het kaartje zit een spiegel met dezelfde grootte. Kan handig zijn als je het palet meedoet op reis en je dringend nood hebt aan een spiegel tijdens het opmaken.


DAY
Het palet day bevat draagbare, lichte kleuren, maar een donkerbruine kleur zodat de arcadeboog goed aangezet wordt. Dit zijn kleurtjes die ik zeker op een dagelijkse basis zou durven dragen.

In the buff: een witte kleur die vrij goed gepigmenteerd is. Deze heeft een lichte shimmer.
Fuzzy handcuffs: een, helaas, slecht gepigmenteerde lichtroze matte kleur. Deze komt slecht zichtbaar over op mijn huid en zal niet de kleur zijn waar ik vaak mijn kwast in drop. Op zich kon de kleur heel mooi zijn, maar door het slechte pigment niet mijn ding.
Voulez-vous: een iets meer gepigmenteerde matte bruintint. Deze kleur vind ik heel mooi en ondanks dat hij slecht gepigmenteerd is, komt hij toch mooi tot zijn recht. Matte kleuren zijn moeilijk voor budgetproducten omdat hun pigment heel wat lager zit.

CLASSIC
Een iets donkerder palet met een witgouden toets. Deze kleuren zorgen voor een klassieke, maar iets donkere look dan je met de day kleuren kan maken.

Satin sheets: een witgouden shimmer kleur die mooi is op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Deze kleur valt niet meteen op bij een witte huid, maar zorgt wel voor een prachtige extra toets.
Sugar walls: grijs/bruin/gouden-shimmer kleur dat bij elk huidtype wel tot zijn recht komt. Net zoals satins sheets heeft deze een goed pigment.
Garter: een matte beige oogschaduw die, zoals de andere matte oogschaduws in dit palet, weinig pigment heeft. Dat is best jammer want deze kleur kon de look wel gemaakt hebben. Door de kleur op te bouwen kan deze kleur gered worden, maar dat neemt wat extra tijd, goede blending en wat geduld in.

FASHION
De donkerste kleurencombinatie van het hele palet. Deze kleuren zijn perfect om een smokey eye mee te maken.

Birthday suit: deze kleur is goed vergelijkbaar met satin sheets, maar dan met een stevige toets bruin erin. Deze shimmer kleur bevat veel pigment en glimt gezond op het wenkbrauwbot. Deze kleur is wel iets te donker voor een lichte huid, dus grijp ik liever naar satin sheets.
Lap dance: beige, bruin en grijs werden door elkaar gemixt om deze kleur te verkrijgen. Een mooie kleur voor op het ooglid, maar ook voor in de arcadeboog.
French tickler: en alweer is de matte oogschaduw van de drie de minst gepigmenteerde. Deze oogschaduw gebruik ik wel heel vaak om mijn buitenste ooghoek wat meer aan te zetten en wat meer definitie in het geheel te krijgen.

Een probleem dat ik vooral bij de shimmer oogschaduws tegen kwam is dat ze enorm zacht zijn. Ik maakte een lichte swatch en ging met mijn vinger in de oogschaduw. Zonder enige moeite maakte ik een enorme deuk erin.


Een palet met voor- en nadelen, maar al bij al een hele mooie toevoeging aan mijn stash. Dit palet is handig om mee te nemen op reis omdat hij voor elke gelegenheid een leuke combinatie heeft en klein is. Ook met de minder gepigmenteerde kleuren valt te werken. Nu het positieve met  het negatieve is vergeleken kijk ik eerder positief naar dit product. Ook de prijs, +- 5 euro, maakt het er alleen maar fijner op. Ik kocht dit product op buyincoins.

Too faced boudoir eyes palet - BuyInCoins 3,36 Euro

Ga jij voor fake of voor the real deal?
© Laupropos | All rights reserved.