Het is belangrijk om er altijd op je best uit te zien, vooral als vrouw zijnde. Daarom heeft bijna iedere vrouw zo haar eigen voorkeuren als het gaat om fijne producten. Toch kunnen er altijd nog wat tips bij. Ik ging op onderzoek uit en keek naar de beautysecrets van Griekse vrouwen! Hiervoor kun je natuurlijk naar Griekenland af reizen, maar je kunt de tips ook gewoon thuis gebruiken. 


Griekse yoghurt
Voor de mensen met een droge huid is het belangrijk om deze goed te hydrateren. Griekse yoghurt is hier perfect voor. Griekse yoghurt is wat dikker dan de yoghurt die je gewend bent, maar ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Deze yoghurt bevat lactose, vitamine B en kalium, wat perfect is voor de huid. 

Melk
Melk is ook te gebruiken voor de huid. In het oude Griekenland werden zelfs melkbaden genomen. Melk zorgt voor een goede reiniging van de huid. Ook een heet bad is goed voor jouw huid; het zorgt er namelijk voor dat de poriën zich zullen openen. Een handige tip voor in de zomer is het gebruiken van yoghurt en melk door elkaar. Dit werkt perfect als een aftersun. Smeer het op de plekken waar je bent verbrand en je zult snel verlichting voelen. 


Mediterraans eten
Vind je het belangrijk dat je huid mooi glanst? Wil je net zo’n mooie glanzende, bruine huid als de Grieken? Eet dan zoals ze in Griekenland doen; gevarieerd, met veel vers fruit en verse groenten. Kies er voor om regelmatig een visje te eten. In vis zitten goede stoffen die zorgen voor een mooie glanzende huid. 
Olijfolie
Olijfolie kun je onder andere gebruiken voor glanzend haar, maar ook om je make-up van je gezicht te verwijderen. Wil je ook nog een lekkere scrub? Kies dan voor olijfolie met suiker! Een ander ingrediënt voor een goede scrub is zeezout. Ook dit is gewoon verkrijgbaar in Nederland. Olijfolie zorgt voor zachtheid en herstel, voor zowel huid als haar. Ben je in Griekenland op vakantie? Ga dan eens op zoek naar zeep gemaakt van olijfolie.


Honing
Ten slotte is er nog honing. Een product met meerdere functies. Het zorgt voor een zuivere huid en wordt ook vaak verwerkt in de beste scrubs. Honing zorgt ervoor dat vocht niet uit de huid zal verdwijnen, dus een droge huid zul je zeker niet krijgen. Wil je fijne zachte lippen? Maak dan een combinatie van honing en suiker en gebruik deze om de lippen te scrubben. Op deze manier krijg je heerlijk zachte lippen!

Bronnen:
Greek Reporter
Teen Vogue
Zoover
Womansday


Wat zijn jullie beautygeheimen?