woensdag 21 mei 2014

Mijn kamer in detailfoto's #2

Na een harde dag werken is het heerlijk thuiskomen in een gezellige sfeer. Zelf heb ik geen talent in huizen inrichten, maar we doen ons best. Hoofdkleuren in de kamer zijn lichtblauw en wit, maar ik voegde hier en daar wat beige toe voor dat tikkeltje meer.

Het stuk waar ik het meest op zit te kijken, is een bak van de action waar er vanalles in staat: kaarsen, vetplant, glas, zaadjes ... Doorheen de jaren is de opstelling ongeveer hetzelfde gebleven. 's Avonds leg ik er een geurkaars aan en kijk ik wat tv of ga ik aan de slag voor de blog. Het vetplantje zorgt voor wat groen., maar groen onderhouden is niet mijn sterkste kant. Dit is niet het enige plantje op de kamer, want in een verschillende hoekjes kan je ze terugvinden. Ze hebben zo weinig water nodig dat ze heel lang stand houden. Ook valse planten, zoals een lavendelplantje, zijn daarvoor een optie.


Schattigheid is soms ook gezellig. Hoe meer strikjes, hartjes, lekkernijen ik in de buurt heb, hoe beter. Zo ging ik ooit op zoek in het park naar degelijke takken, schilderde ze wit, bond ze aan elkaar met een strik en stelde ik ze tentoon. Momenteel vinden ze hun plaats op de tv. Nog meer takken vind je boven mijn bed, maar die zijn een stuk groter en dikker.


Nog meer takken, hartjes en vetplantjes. Telkens wit. Ik vind het ontzettend mooi, maar later ga ik niet voor deze kleuren. Het is mij soms allemaal een beetje te en als ik opnieuw een kleur zou mogen kiezen had ik voor lichtgrijs of lichtgrijs met een tint beige gekozen. Dat is iets zachter. Soms komt mijn kamer koel over.


En dit zijn de snoepjes die op het nachtkastje van mijn vriend staan. Deze zijn uitzonderlijk voor hem. Nee, hoor. Ik lieg niet. Op een staandertje plaats ik mijn liefde voor prentenboekje. Het boekje verandert geregeld, maar momenteel is het BOEM het wakkere slaapschaap die er een plaats krijgt.


Persoonlijk vind ik mijn kamer heel gezellig, maar zoals ik al eerder beschreef koel. Geeft niet, want ik kan nog naar hartelust uitproberen toch ik echt het huis uitga. Dan kan ik de foutjes die ik voordien maakte vermijden. Wat vinden jullie?

Hebben jullie een gezellig hoekje op de slaapkamer?
© Laupropos | All rights reserved.