donderdag 22 mei 2014

Waar je inspiratie vandaan haalt

Na drie jaar bloggen heb ik steeds nog niet alles gehad. Overal waar ik kom doe ik inspiratie op, maar na een surfbeurt op blogger zag ik dat een niet genoemde blogster daar wat meer moeite mee had. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Heb je even een uurtje (of twintig?).

Het gras is groener aan de overkant
Ik blijf nooit of te nimmer op mijn eigen blog rondhangen. Ik geniet ervan om 's avonds (als ik daar de tijd voor heb) bloglovin' te openen en andere blogs te lezen. Daar doe ik enorm veel inspiratie op. Ik houd intussen ook een blogboekje bij (zie hieronder) waar ik dan losse woorden in krabbel. Let op: dit wil niet zeggen dat ik kopieer wat andere bloggers aanbieden, maar er een eigen twist aan geef. Andere blogs, samen met de persoonlijkheid en hun ideeen, geven een zee aan inspiratie!


Boeken en tijdschriften
Ongeveer tussen de eerste en tweede wereldoorlog bestond het internet nog niet en gingen de mensen boeken of tijdschriften lezen om meer te weten te komen over producten en/of beautytrends. Ik overdrijf een beetje, maar you get my point. Back to the roots en het liefst nog in een superheet bad met bubbels!

Productenmandje
Mijn privilege als blogger is dat ik producten opgestuurd krijg. Daar heb ik nooit over gelogen en ik probeer elk product dat ik ontvang eerlijk te testen en te beschrijven. Niet altijd even makkelijk, want de boel begint op te stapelen. Tel daar nog eens de gastartikels of gesponserde artikels bij en het hek is helemaal van de dam, maar klagen? Nee, trots! In mijn beginnende bloggertijd kocht ik zelf producten die ik dan in het productenmandje stak, ook nu nog. Als ik foto's genomen heb gaat het product naar een testmandje en daarna geef ik het ofwel weg, ofwel hou ik het. Soms is het mogelijk om gereviewde producten met elkaar te vergelijken of de favorieten eruit te halen, wat weer nieuwe inspiratie geeft.


De persoonlijke 'stash'
Nog iets wat begint op te stapelen, de stash. Wat begon als een onschuldige tweede mascara groeide uit tot lades vol. Een tip die ik met elke medeblogger deel is: koop nooit producten enkel voor de review ervan, want daar krijg je toch spijt van. Daarnaast kan de persoonlijke stash ook tot een hele boel inspiratie leiden zoals: stashfilmpjes, mijn eerste palet, lievelingsproducten, ooglooks, rebuy's, reviews, miskopen enz.


Bloggersboekje
Dit boekje gaat (bijna) altijd mee in de handtas. Plotse ideetjes, meegemaakte situaties, gesprekken met anderen ... zijn soms de trigger om tot een leuk artikel te komen. Ik schrijf die ideetjes dan direct op. In dit boekje hou ik tevens de samenwerkingen met bedrijven bij, zodat ik daar nog een mooi beeld van heb. Soms is het zoveel dat een simpel boekje begrip in de duisternis creƫert.

Less is more
De artikels waar ik soms het minste werk in steek worden vaak het meest bekeken en krijgen vaak de meeste reacties. Less is more en blijkbaar niet alleen in face-looks. Een persoonlijke swung eraan en je hebt meteen hele discussies aan de haak. Ik sta er soms versteld van, zoals bij dit artikel waar ik gewoon mijn gevoel de vrije loop liet gaan en mijn ergernis met jullie deelde: http://www.dressesanddaisies.be/2014/04/uitspraken-waar-ik-mijn-kop-op-breek.html

Dit waren mijn tips voor jullie, maar hebben jullie ook tips voor mij? Shoot!
© Laupropos | All rights reserved.