Een persevent bracht een twistable cityproof color tot bij mij. Omdat ik keuze had uit verschillende kleurtjes besloot ik om voor een gedurfder rood te gaan, misschien werd het wel wat. Ik probeerde de lip balm uit en... kocht er twee bij.

De lijn wordt verkocht in 11 verschillende kleurtjes van nude, naar lichtroze tot donkerrood. Je kan dit product een potlood in lipstickvorm noemen. Er worden zijdezachte lippen, een intense lipkleur en een langzittende duur beloofd. Onderaan het product zit een draaisysteem waardoor je het product eruit kunt halen, zonder te slijpen.  


De kleuren van de twistables zijn enorm intens en goed gepigmenteerd. Ze geven ook een lichte glossy finish af. Tel daarbij een zoete licht snoeperig geurende afwerking bij. Het aanbrengen van het product is heel makkelijk. Omdat het in potloodvorm is, wordt het makkelijk kom deze mooi op de lippen te krijgen. Het is niet nodig om zoals bij een gewone lipstick met een lippenseel precies te werken, want het fijne puntje aan het potlood doet dat werk. Het is gesukkel minder en ook het bijwerken wordt er heel makkelijk door. Het gevoel op mijn lippen beschrijf ik als: zacht, glijdend en zoet.


Heel longlasting is dit product niet. Het product blijft ongeveer 2 uurtjes zitten en verbleekt naarmate de uren verstrijken. Na een tijdje blijft er enkel een waas kleur achter. Vooral de mate van hoe makkelijk dit product aan te brengen is en hoe gepigmenteerd het is, maakt mij enthousiast. Wel een probleem is dat je het puntje kan verliezen van het potlood door het op de lippen te smeren. Het potlood schuin houden kan dan hulp bieden. 

NYC cityproof twistable intense lip balms | Kruidvat - € 3,99

Lipstick, balms, glossjes, butters ... Wat smeer jij het liefst op je lippen?