maandag 2 juni 2014

Shoppingtips @Kortrijk

Ik weet nog enkele jaren geleden dat ik ooit een ouder paar passeerde tijdens het wandelen naar de bib. Ze hadden had erover dat Kortrijk een mooie stad was, maar zeker geen extra bezoekje meer waard was. Ze hadden gelijk, want toen was Kortrijk echt saai. Enkele jaren en shopping centra later is het best een bruisende stad geworden. En wie kan het beter met jullie delen dan iemand die er geboren is. Mijn stad is... Kortrijk!


Eten & drinken
Als ik jullie in Kortrijk iets moest laten eten, dan zou ik voor de stationsstraat gaan. Daar heb je cafés/restaurants, waar je intussen iets lekker kunt gaan eten. Ook de vormgeving van de restaurants zijn prachtig. Het oog wil ook wat, dus sfeer brengt appetijt. Als ik iets ga eten in Kortrijk dan ga ik vaak op de grote markt in brasserie Rodenbach. Ze hebben er enorm lekkere slaatjes die erg betaalbaar zijn. Mocht je enkel iets willen gaan drinken, dan verwijs ik graag door naar Fallstaff (aan het station) en voor wat meer fun (jonger publiek) naar Shooters, waar je intussen ook spelletjes kunt spelen. Natuurlijk is er ook de uitgaansbuurt, bij Kortrijkzanen gekend als 'het straatje'. Daar ben ik zelf uitgegroeid, maar als je vanaf het station wandelt langs MAX café, den trap, ... kom je er vanzelf. Je komt er ook langs als je naar de winkelstraat loopt.

Winkelen
Vroeger hadden we enkel de brooklynn die een beetje speciaal was, maar nu... Shopping K. Je vindt er winkels zoals: Zara, H&M (een grote), Rituals, Pull&Bear, Berschka, Media markt, Di (favoriet), Hema ... Er is ook een ruime ondergronde parking waar het eerste uur parkeren gratis is. Vanuit K kom je uit op de winkelstraat. 


Zelf vind ik het eten in het winkelcentrum niet zo bijzonder, dus misschien kies je beter uit mijn voorgaande suggesties. Mocht het wat te commercieel zijn kan je ook andere winkels bekijken. Naast de K (als je doorloopt langs de blokker en zo het kleine steegje inslaat), kom je kleine winkeltjes tegen met hebbedingen. Buiten K vind je aan de andere kant het Kruidvat, Pieces, Promod, Olivia, Yves Rocher, The body shop ...
Nog een fijn winkeltje is als je doorloopt van de lange steenstraat naar de voorstraat naar het winkeltje mac'li. Enkel al hun raampje met schattige uitstelling is de moeite om eens te gaan kijken. Vlak daarvoor zit Dille & Kamille.

Het centrum van Kortrijk in een notedop, gezien vanuit een shopaholic. Misschien heb ik jullie overtuigd om een bezoekje naar Kortrijk te maken voor een shoppingtrip.

Ben je al eens in Kortrijk geweest?
© Laupropos | All rights reserved.