maandag 7 juli 2014

Bloggen combineren met werken

Vele bezoekers met een eigen blog zullen wel weten dat een blog beginnen allesbehalve makkelijk is. Ik gaf al enkele tips over hoe je inspiratie krijgt, waar je op moet letten, enzovoort, maar ook het bloggen combineren met een fulltime job hoort erbij. Dit zijn mijn persoonlijke tips: 

Schrijf wanneer je een schrijfbui hebt
Nu ik dit artikel typ zit ik op de trein. Ik heb momenteel een enorme schrijf-rush, dus moet ik daar gebruik van maken. Heb ik een idee-rush, dan schrijf ik de hele tijd van alles op. Heb ik geen blog-rush, dan laat ik de blog met rust, want dan komt er alleen maar troep uit mijn vingers vloeien. Hetzelfde geldt voor het maken van filmpjes, want als je filmt gewoon omdat het moet, dan merk je dat in de omgang. Het werk gaat hierdoor ook een stuk sneller vooruit. Zo kan ik soms van 23u 's avonds tot 1u enorm veel werk verrichten tijdens een rush en ben erna ook helemaal niet moe. Het is maar wat je het best bevalt.

School/werk gaat altijd voor
Hoe graag je ook blogt, het school- of gewone werk gaat altijd voor. Daar ligt je toekomst momenteel en niet in het bloggen. Natuurlijk neemt dat niet weg dat het bloggen een droom is om fulltime te doen, maar ik vrees dat de meeste bloggers die nu bezig zijn na de werk- of schooluren moeten typen om artikels te kunnen plaatsen. Fulltime bloggers zijn schaars en naar eigen weten is het zelfs nog geen enkele belgische blogger gelukt om het fulltime te doen. Laat mij het zeker weten als ik mis ben.

 Door de bomen het bos niet meer zien
To do lijstjes kunnen licht in de tunnel zorgen, want je moet vaak van alles doen voor het werk en tegelijk ook voor de blog. Een tip die ik hanteer is dat er niet meerdere lijstjes zijn, maar alles op één papiertje staat. Zorg ook dat de puntjes op de lijst te doen zijn en telkens korte taakjes omvatten. Het is leuker om meer te doorschrappen en zo is er telkens iets kleins van de grote berg af. Ook hier geldt dat de onderdeeltjes van het werk voorgaan op de onderdeeltjes van de blog.


Kwaliteit gaat boven kwantiteit
Zelf beperk ik het aantal blogposts tot 4-5 per week, want dagelijks een artikel zou voor mij ondoenbaar zijn. Op die manier kan ik mooie foto's schieten en een persoonlijke tekst tijdens de schrijbuien toevoegen. Soms haal je er als kleinere blog geen groot voordeel uit om bezoekers te bespammen met korte (en slechte...) artikelen. Daar krijg je geen views of reacties op, dus bespaar je beter de kracht voor goede posts.

Zie bloggen nooit als een verplichting
Dat is een quote die ik voor meerdere dingen in het leven gebruik. Vaak, als je iets moet doen in het leven, wordt het een sleur en vind je er geen plezier meer in. Dan ga je je ook fixeren over anderen die het beter doen en minder werk verrichten. Plezier in het bloggen mag je nooit verliezen.

Haal energie uit reacties
Elke reactie is een persoon die jouw blog waardig genoeg vindt om te volgen of om er iets achter te laten. Fixeer je dus niet op je aantal volgers, maar op de kwaliteit van je verdiende bloggers door het harde werk. Ik kan intussen al heel wat namen opnoemen van leden die mij al jaren volgen en die stiekem ook al vriendinnen geworden zijn. You know who you are!

Meer tips:
Waar je inspiratie vandaan haalt
Tips voor het betere bloggen
Gezellig bloggen in comfy truien

Wat zijn jouw tips om het bloggen te combineren met werken?
© Laupropos | All rights reserved.