Vakantie betekent voor een leerkracht veel vrije tijd. Dan heb ik eens echt de tijd om neer te zitten en eens een boek te lezen dat niks te maken heeft met de werkbranche, namelijk een boek over bloggen. Met veel twijfels bestelde ik het boek online, maar toeval was dat ik het boek intussen gewonnen had, tegen alle verwachtingen in. Niet getreurd, ik stuurde het boek terug, kreeg mijn geld terug en wachtte geduldig op de prijs.Het geluk was deste groter toen ik het eindelijk in handen kreeg. Nogmaals bedankt voor het boek, Agneta!


De inleiding werd gegeven, door bijna elk ander boek van een blogger, met korte uitleg over de meid zelf. Zo schrijft ze hoeveel bezoekers ze heeft en hoeveel dat haar leven veranderd heeft. Een leuke start en zo werd ik nieuwsgieriger naar de inhoud.


Omdat Masha SPH heeft gestudeerd wilde ze daar een groot deel aan haar boek wijden. Dat is niet slecht bedacht, want medeblogster Cynthia maakte al een heus beautyboek en ook youtuber Nikkie kwam ermee op de markt. Nog eens een boek over beauty met dezelfde tips & tricks, nee dat hadden we niet nodig. Indeplaats maakte ze een boek met verschillende hoofdstukken waar een persoon het moeilijk mee kan hebben. Zo zijn er tips over carrière, hobby's, werken, geld, liefde, enzovoort. Alle hoofdstukken worden ondersteund door situaties uit haar leven. Dat maakt het persoonlijk en kan je beter meeleven met haar verhaal.


En toch... toch weet ik het niet. Masha is nog een enorm jonge meid en heeft nog niet alles meegemaakt in het leven. Natuurlijk schrijft ze enkel over persoonlijke dingen uit haar leven die voor haar op dat moment moeilijk waren. Door mijn empathie te gebruiken begreep ik dat wel, maar toch. Er is meer in het leven. Niet dat ik de meest wijze persoon die er rondloopt ben, maar wijzer kan je altijd worden. Ik voelde ook dat het boek heel snel gemaakt was. Sommige delen van het boek, zoals het geven van feedback, zijn goed, maar dan gebruikt ze een voorbeeld van een mail van een vriendin. Ik voelde dat dit copy paste werk was. Misschien voor Masha op dat moment de perfecte manier om een voorbeeld van feedback te geven, maar als leerkracht zijnde, die dagelijks met feedback te maken heeft, te weinig info. Misschien is dat de reden dat het boek mij een beetje stoorde: te snel geschreven, te weinig info, teveel op het oppervlak. Psychologie interesseert mij enorm. Zo heb ik mijzelf vaak gefilmd tijdens het lesgeven om mijn eigen gedrag te bekijken en te verbeteren. Ik weet hoe het werkt en Masha ook. Misschien hoop ik op een boek met meer verdieping, meer power? Dan kan Masha dat nog altijd staven door eigen situaties, maar dan verdiept ze meer. Dit boek kaart zoveel onderwerpen aan die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben.Dat de foto's prachtig zijn in het boek en het initatief goed waren, dat zeker. Deze review mag dan misschien niet zo positief zijn, maar zoals ik zei: na wikken en wegen had ik het boek wel gekocht. Al was het maar om Masha te steunen en een te lezen wat er achter de vrouw zit. Ik hoop wel dat er meer boeken van haar komen met meer diepte. Misschien kan ze beetje bij beetje al beginnen met een boek typen, maar dan zonder een deadline. Daar hoop ik van harte op en ik weet zeker dat ik het dan met alle plezier zal lezen! Dit boek werd uitgebracht voor een jonger publiek.

Happy life by Masha | Bol.com - €14,99

Wat was jouw mening over dit boek, indien je het gelezen hebt?