Bloggen is een grote hobby van mij, maar hoe ik  het ook draai of keer: tekenen is een nog grotere hobby. Zo zat ik bijvoorbeeld drie jaar lang tijdens de lessen voorover gebogen over een oud stukje papier en maakte er krabbels op. Intussen kon ik ook wel luisteren naar de docent, maar hé, ieder zijn ding natuurlijk. In de Action vond ik een goedkoop papieren tafellaken (eentje dat je kon uitrollen) en wilde ik daar iets mee doen. Tegelijk werd ik betoverd door de art nouveau-stijl en het startsein werd gegeven. #sexyfootforscale
Omdat ik nog niet helemaal thuis ben in de wereld van art nouveau besloot ik om een bestaand werk te gebruiken als referentie. De ruwe schetsen dienen als basis voor het latere schilderwerk en zijn absoluut niet mooi. Ook hier weer een #sexyfootforscale 

Stap 1: Lichaam verven, voorzichtig zodat het papier niet scheurt

Stap 2: bloemen en roze tinten

Stap 3: diepzwarte toetsen kleuren

Stap 4: achergrond, jurk + schaduw leggen

Stap 5: letters verven + zwarte uitlijning

Stap 6: afstand nemen en keuren

In totaal nam het werk een kleine week in beslag. Ik nam er de nodige tijd voor, pauzes en nam vaak afstand. Nog steeds ontdek ik fouten in het werk, maar de combinatie van waterverf en tafelkleed moet ik nog even oefenen. In dit werk heb ik ook veel zwart gebruikt waardoor ik een tweede verfdoos moest aankopen voor enkel een zwarte kleur. Stiekem hoop ik dat Pelikan (mijn favoriete waterverf) singles verkoopt, maar tot nu toe heb ik die nog niet gevonden. Nu ligt het werk in de logeerkamer, mits ik niet echt weet wat ik ermee moet aanvangen. Dat heb ik altijd na een afgewerkt project, iemand interesse?

Wat zijn jouw hobby's naast make-up?