Wa rikekiki? Te toni ik? (West Vlaams op z'n best). Tot zover de intro voor een deo. Je vind het vast niet raar wanneer ik zeg dat het tijdens de zomer een pak lastiger is om onaangename zweetgeurtjes te verbergen. Sowieso loop je met korte mouwen rond en hoogstwaarschijnlijk topjes. Niks beschermd je oksels dus kan het zweet naar hartenlust de vrije loop gaan. Ik wilde iets wat in mijn handtas paste om die geurtjes en 'lopers' te vermijden. In het Kruidvat vond ik deze roller deo's, waar mijn review nu om draait.


De deo's zijn ongeveer een kleine 15 cm groot, wat goed meevalt qua mini size. Zelf gebruik ik eerder spray's, maar het is maar wat je leuk vind. Beide producten beloven 24 uur lang te blijven zitten, best wel een grote belofte voor een huismerk en dus ook een budget-vriendelijk product.


De geur van de producten hebben weg van een melkachtige standaard nivea geur (je weet wel, zo van die geur die ons altijd bekend voorkomt), gemengd met ofwel bloemen- of lentefris geur. De geur is OK, maar net iets teveel toilet-achtig naar mijn smaak. De substantie van het product is waterig, maar tegelijk ook plakkerig. Dit plakkerig gevoel is even overheersend, maar na een tweetal minuutjes met de armen omhoog te lopen droogt het op. Druk je de oksels tegen je arm, dan zal je deze twee even van elkaar los moeten trekken. Ik overdrijf, maar hiermee wil ik wel duidelijk maken dat het niet zo prettig is.


Dat de geur/product 24 uur blijft zitten is absoluur geen waar. Ik merk zelf dat ik door deze producten nog meer begin te zweten, dus het roller deo verhaal is bij mij geen succes. Ik ga terug naar mijn spray's (zoals ik ze gewend ben) en vergeet dit wilde avontuur. Natuurlijk geloof ik wel dat deze producten bij andere personen wel kunnen passen. Daarvoor hebben we verschillende lichaamsbouw, water afstoting ... Ik ben geen grote zweter, maar dit product laat mij zweten, waardoor ik het liever niet aanraad.

Wat is jouw favoriete deo?