Gebakken oogschaduw, los pigment, crèmesubstanties ... Het is vandaag de dag niet zo simpel meer om je favoriete soort oogschaduw te pakken te krijgen. Zelf heb ik weinig ervaring met sticks oftewel oogschaduw in potloodvorm, maar gelukkig mocht ik er eentje uitproberen van Kate <3 Rimmel in een diepe paarse kleur. 


In totaal zijn er 4 verschillende kleuren in de Kate lijn: rose gold (goud), deep amethyst (paars), electric saphire (blauw) en pure turquoise.  We kenden de Kate naam al van de lipsticks die bij vele bloggers te zien waren, maar helaas heb ik zelf nog geen enkele ervaringen met deze lipsticks of andere producten van de lijn.
Terug naar de eyeshadow stick, want daar draait deze review om. Grappig is dat Kate zelf de paarse kleur draagt op de reclame posters. Dat kan geen toeval zijn. Deep amethyst is een diepe paarse kleur met een hoge glans die uitwijkt naar een metaalachtige finish. 

Wat rimmel zegt over het product:
 Rijk intense kleur dat makkelijk aan te brengen is en 24 uur lang blijft
 In vier kleuren verkrijgbaar
 Water- en smudge proof

Links: streep met stick -  Rechts: geblend


De kleur is heel intens. Eén enkele veeg geeft enorm veel pigment af. Het leuke aan het product is dat het op te bouwen is. Zo gebruikte ik hem bijvoorbeeld als basis, ging in de crease met een donkere kleur, blende en ging er vervolgens weer met de shadow stick over om de kleur terug intens te krijgen. Dat het product smudge proof is, geloof ik niet helemaal, maar dat maakt het product niet slecht. Zoals ik eerder zei geeft dat de mogelijkheid om te blenden. Het product blijft ook geen volle 24 uur zitten, maar hé, welk product doet dat wel dan? Hij blijft wel een hele werkdag goed zitten, dus da's al een grote bank vooruit. Ook op de waterlijn  komt er een mooie intense paarse kleur vrij die goed blijft zitten.

Het product zelf is heel romig en brengt zacht aan op de oogleden. Toch vroeg ik mij af of dit later niet in het nadeel zou spelen. Dit is een potlood, dus moet regelmatig geslepen worden om zijn vorm te behouden. Zonder een degelijk puntje kan je niet netjes werken.


Een leuke ontdekking, zo'n oogschaduw stick. Ik ben er zeker over te spreken en het zorg voor een leuke toets aan een ooglook. Vooral de metallic finish verdient van mij een 'mwaaa~' (dikke zoen!). Deze sticks zijn te koop in het Kruidvat. De prijs was niet simpel om op te zoeken en ik kreeg verschillende cijfers te zien, dus helaas verschilt deze misschien met de prijs in de winkel.

Rimmel london kate eye shadow stick | Kruidvat - €4,42 - €6,00

Ben jij te vinden voor oogschaduw sticks?