Wat bij mooi weer? Naar buiten toe gaan natuurlijk en genieten van de zon om het na een kwartiertje niet meer uit te houden en de frisheid van de schaduw onder een paraplu op te zoeken. Daarnaast is het gebruik van een aantal essentiële producten ook belangrijk, dus deel ik demijne via deze weg:Deo: Dat het normaal is om 's morgens goed te sprayen omdat je door de dag zal zweten. Eeuwen gebruikte ik mijn FA Golden star deo, maar om één of andere reden verkopen ze die nergens meer. Het scheiden met mijn favoriete deo merk is moeilijk, dus probeer ik daaruit verschillende soorten. Het bloemengamma Floral protect kan mij momenteel erg bekoren.
Handcrème: Smeren, smeren, smeren! Niet enkel met zonnecrème, maar ook vochtinbrengende lotions, handcrème en conditioners. Mogelijk droogt de zon de huid deels uit, waardoor deze extra gehydrateerd moet worden.
Olie voor het haar: Net zoals voorgaande handcrème hebben naast de handen en het lichaam, ook het haar extra hydratatie nodig. Een lichte conditioner na het wassen of bijzondere haarolie/masker helpt het haar sterk te blijven.
Bodymist: Momenteel worden de bodymistst van Veronica Secret aanbeden, maar ook heel wat andere merken bieden fijne bodymists aan. Deze verfrissen, laten je beter ruiken en geven de huid vaak een extra beschermlaagje.

Blush: Met een spierwitte huid is het mogelijk dat je doorheen de zomermaanden geen enkel kleurtje erbij krijgt, naast rood dan. De natuur kan je een handje helpen door een lichte blush aan te brengen. Er bestaan heel wat lichte kleuren, want persoonlijk hou ik van roze-achtige tinten tijdens de zomer omdat deze een vreugdige, jongere uitstraling geven. Dan zie je er extra blij uit bij mooi weer.
Bronzer: Idem als het vorige. Mocht het heel moeilijk zijn om een kleurtje te krijgen kan je bronzer aanbrengen op de gebruikelijke punten: links/rechts van je slaap, holtes van je kaak, zijkanten van je neus, beetje op je neus ... 
Balsem: Ook de lippen hebben extra hydratatie nodig. Er bestaan duizenden soorten balsems, dus er zit er vast eentje tussen die bij je past. Zo zijn er tinnen blikjes, sticks, eivormigen (zie balmi hierboven), knijptubes ...


Setting spray: Save the best for last! Mits ik make-up opdoe voor een warme zomerdag eindig ik nooit zonder een setting spray. Deze voelt fris aan na het make-uppen en zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten. Al denk je de beste primer gebruikt te hebben, toch kan deze na een dag vol zweten gaan vlekken. Dit product voorkomt dat voor een groot deel.

Zoals elke voorbeeldige beautyblogger moet ik nog eens herhalen dat hydrateren tijdens de zomer erg belangrijk is en een zonnecrème met een hoge factor zijn intrede moet doen in je dagelijkse stash. Tijdens de avond is het ook niet slecht om in te smeren met een degelijke aftersun.

Welk product ontbreekt niet in jouw zomerstash?