Met veel plezier mocht ik een product uit kiezen om te testen. Eén product kiezen in een groot assortiment, er bestaan makkelijkere dingen dan dat, maar het is mij gelukt. Ik ging voor een product waarvan ik nog nooit had gehoord, maar die wel bij de best verkochte producten stond voor droge huidjes.Wat is BB cream?
BB cream is een product dat tussen een getinte dagcrème en een foundation in zit. Deze zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt, maakt het egaler, geeft dekking en heeft vaak een zonnebeschermingsfactor. BB cream is van Aziatische oorsprong. BB Cream's zijn intussen niet meer weg te denken tussen de rekken van drogisterijen, maar de westerse BB cream is eigenlijk niet te vergelijken met de Aziatische versies. Mocht je interesse hebben in de oorsprong van BB cream en meer info over welk product bij je huidtype past verwijs ik graag door naar de FAQ op de webshop. 

Verzending
Omdat dit product ter review verzonden werd kreeg ik geen factuurtje extra bij de bestelling, maar mogelijk wordt dat wel gedaan als je 'normaal' bestelt. Alle producten die op voorraad zijn worden binnen de twee dagen verzonden en heeft een leveringstermijn van maximaal twee weken. Betalen kan via iDeal, Paypal, Pin/creditcard, contant (bij afhaling) of bancontact/mrCash (buiten Nederland). Het product werd geleverd in schuimpjes zodat er zeker niets beschadigd wordt.


BRTC Aqua Rush Waterdrop BB Cream
Deze BB cream dient voor een droge tot gecombineerde huid en om extra te hydrateren. Het product belooft hydratatie, medium dekking, anti-aging, geeft glans aan een doffe huid en beschermt tegen schadelijke UV straling. 

Het product zit verpakt in een mooie felblauwe doos. Alle informatie is in het chinees (?), dus daar steek je niet veel van op. Op de webshop staat de informatie over het product wel in het Nederlands te lezen. Enkel de SPF28 halen we er zelf uit, dus deze BB cream beschermd licht tegen de zon. Natuurlijk is een zonnebrand onder de BB cream altijd een aanrader. In de doos zelf zit de tube en een infoboekje.

De typische geur van BB cream die ik al eerder bij andere BB creams rook, kwam ook nu naar boven. Een zoete-, crème- en bloemachtige geur. Ook wanneer  het product aangebracht is blijft de geur nog even hangen, maar deze slijt dan weg. De waterdrop formule zou eerst kleine waterdruppels op het gezicht vormen en dan door de huid worden geabsorbeerd. Van die formule heb ik zelf weinig gemerkt, behalve dan dat het na een tijdje poederachtig aanvoelt, terwijl het eerst wat natter was. Mijn huid absorbeerde heb product zeker, maar echte waterdruppels heb ik niet gezien. Extra voedig is altijd meegenomen.BB creams beloven nooit om volledig te dekken en dat verwacht ik ook niet. Zelf hou ik ervan dat de huid door het product heen schijnt om natuurlijke schoonheid te hebben. Zo schijnen mijn sproetjes nog steeds door het product heen. Onzuiverheiden zoals roodheid, kleine puistjes ... worden wel gecamoufleerd. Het is mogelijk om meerdere lagen aan te brengen van de BB cream, maar de site raadt aan om nooit meer dan drie lagen aan te brengen, want anders kan de huid niet meer ademen.

Op de onderste full-face make-up bracht ik wat mascara, lipstick, blush en concealer aan. De concealer was nodig, omdat het blauw onder mijn ogen bleef doorschijnen. Meer dan dat was niet nodig.


Links: zonder BB cream - Rechts: met BB cream- Onder: BB cream & lichte make-up


Ik gebruik dagelijks BB cream tijdens de zomer en ook tijdens de wintermaanden durf ik enkel BB cream gebruiken. Met een droge huid gebruik ik een dagcrème, oogcrème en nog eens een hydraterende BB cream. Er bestaan heel wat soorten BB cream, dus het is even zoeken voor je de perfecte vindt. Op BB cream shop kan je er alvast heel wat vinden.
TIP: Je kan de showroom bezoeken van BB cream shop op afspraak in Hoofddorp, Nederland.

BB cream shop | BRTC Aqua Rush Waterdrop BB Cream (35ml) €23,15

Gebruik je foundation of ga je liever voor BB cream?