woensdag 6 augustus 2014

Interview met Elfi de Bruyn - Happy Nails 2!

Al eens gehoord van het boek Happy Nails? Blogster Elfi de Bruyn schreef het eind oktober 2013, maar kwam plots met het nieuws dat er begin september 2014 een opvolger komt. Niet mis om twee boeken in één jaar te schrijven, dus contacteerde ik haar met enkele vragen. Heel enthousiast ging ze op de vragen in en stuurde enkele sneak peeks door.

Bron foto's: Bram Laebens & Lannoo

Dag Elfi! Nu ben ik wel benieuwd hoe een dag van een fulltime blogster er uit ziet, wat doe je dan zo allemaal?
Een fulltime blogster ben ik dat dan? (lacht) Nee ik denk dat mensen vaak denken: hey die doet de hele dag dingen rond haar blog en boek maar het is niet zo. Tot kort had ik ook een fulltime job: PR & media communication manager. Met andere woorden: ik zit de hele dag online is het niet voor klanten dan voor mijn eigen happy vibes te sharen. Klopt! Maar mijn werk vind ik even belangrijk als mijn hobby die nu toch stilaan aan het uitgroeien is tot een (bijna) fulltime job. Sinds ik mijn eerste boek heb gepubliceerd, gingen er heel wat te gekke deuren open en ik ben zo benieuwd naar wat er nog gaat komen. Ik zeg altijd: the best is yet to come! (knipoog)

Wanneer ben je een blog gestart dan?
Zo'n 8 jaar geleden... woooow, best lang he. Ik ging naar Thailand toen ik 21 was. Daar leerde ik een hele nieuwe wereld kennen. Back in Belgium wilde ik mijn kleurrijke wereld delen met anderen die er net zo over dachten dus ging ik bloggen en koppelde dit aan een webshop. Ondertussen ben ik heel wat nieuwe wegen ingeslaan maar die reis naar Thailand is het beste wat me kon overkomen. Met die keuze begon heel dit avontuur!


Wat vind je het fijnste aan het bloggen?
Ik vind vooral het platvorm leuk aan bloggen. Laten zien waar je mee bezig bent en je steeds creatief ontwikkelen. Thank God voor sociale media want deze kanalen geven je een kans dit te delen met anderen die dezelfde interesses hebben. Zo is ook mijn droom uitgekomen toen ik een boek wilde schrijven. Ik kon aantonen aan de uitgeverij Lannoo waar ik mee bezig was, een pluspunt dat me groen licht gaf en kijk nu... schreef ik 2 boeken op 1 jaar tijd. WOA!!

Je schreef het boek Happy Nails, waarom koos je voor het onderwerp nagels?
Samen met mijn webshop blogde ik over verschillende onderwerpen: meisjes met roze haren. Audrey Kitching was een groot voorbeeld voor me. Daarnaast was ik gek op Kawaispulletjes en ik trok dit steeds door naar mijn eigen nagels. Ik werd er simpelweg zo vrolijk van. En anderen ook, zo bleek al vonden andere meisjes dit al snel te gewaagd voor op hun eigen nagels. Ik schreef toen ook voor Flair. Ik deed dus zowat van alles en wilde nadenken over welke weg ik ging inslaan;..Dus ging ik die passies combineren. Schrijven en nail art - ik ben niet het grootste nail art talent maar ik geloofde in mijn manier van vrolijke dingen brengen, mijn verhaal. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik deze kans heb gekregen want dit avontuur is te gek voor woorden.Je boek ziet er super happy uit! Komt er in de toekomst nog een tweede uit?
Yes! I'm so excited! Echt! dinsdag 9 september, staat het al in jouw agenda? Dan zal mijn tweede boek in de winkel(s) liggen. Twee boeken op 1 jaar tijd, it's madness maar wel heerlijk om nu weer een nieuw avontuur/ challenge aan te gaan. Dat was het ook want het eerste en tweede boek zijn totaal verschillend, you'll see! (knipoog)

Waarin verschilt het volgende boek met je eerste boek?
Eerst en vooral wilde ik geen serie van Happy Nails boeken uitbrengen. Ik wil elk project dat ik doe omtoveren in een nieuwe uitdaging voor mezelf. Dus dat deed ik en Lannoo ging helemaal akkoord. Carte blanche maar de rode draad moest uiteraard blijven: nail art! Het boek is op de eerste plaats een heel persoonlijk verhaal geworden. Ik kreeg met heel wat ups en down te maken tijdens dit geweldig nail art avontuur dus ik wilde beide mixen met elkaar. Dromen en realiteit gaan perfect samen en al lossen gekleurde nagels je problemen niet meteen op, het geeft je wel meteen een happy boost! Terwijl het eerste boek een fun basisboek is om meisjes de eerste kneepjes van nail art aan te leren, draait het tweede boek meer om nail art als een statement. MAKE IT PERSONAL, en dat zal wel duidelijk worden. More fun, more happiness!

Eieren met avocado en kruiden? Daar moet meer achter zitten! *Teasing*
Mogen mijn bezoekers enkele sneak peeks zien of een paar onderwerpen uit het boek weten?
Ik hou van verrassingen en ik doe dus mijn best om zoveeeeel mogelijk verborgen te houden. Ik geef wel af en toe een kleine sneak peek op mijn instagram account (hint hint) @glam_elfi en als ik één ding mag verklappen: het wordt een groot feest! Niet alleen zal ik jullie trakteren op leuke nagelontwerpen, ook healthy en fun snacks staan in het boek, etc... het maakt allemaal deel uit van mijn (eigen) happy world. Een van de ontwerpen die in mijn tweede boek staan zijn ombre- wolkjes. Niet meteen vernieuwend maar ik sprong uit een vliegtuig (lees het verhaal in mijn boek) en lakte hiervoor mijn nagels met deze print. Ik vertel een verhaal, mijn verhaal, dat verder gaat dan alleen maar felle gelakte nagels. Het is echt één geheel! 

Ik ben super benieuwd wat de 'happy ones' van dit boek gaan vinden. Polished fingers crossed!

Bedankt voor het interview, Elfi!
Jij bedankt! Makes me smile,

Elfi x

Technische info
Over het boek (volgens Lannoo): Nail art is voor veel meisjes een manier geworden om hun persoonlijkheid uit te drukken. In haar tweede boek toont Elfi dat nail art een echt statement kan zijn en wil ze haar happiness en positivity met iedereen delen.
De auteur wil haar lezers nog meer onderdompelen in haar fantastische, wondere nagelwereld. Happy Nails 2 bevat talloze toffe nail arts en persoonlijke verhalen van Elfi.
Maak je eigen festivalnagels, ga aan de slag met glitter of houd eens een girly nail art party. Het kan niet gek genoeg zijn. Elfi verklapt ook haar favoriete merken en producten en geeft haar lezers een blik achter de schermen van de making-of.
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Lannoo
Cover: de cover op Lannoo site klopt niet en is enkel een voorbeeld. De echte coverfoto is nog onbekend!
Prijs: €14,00

Echt heel leuk dat Elfi het interview voor mijn site aannam. Nu geef ik haar vraag aan jullie door: Hoe enthousiast zijn jullie geworden door de teasers en wat vinden jullie van het boek?
© Laupropos | All rights reserved.