Nagels lakken is niet gewoon maar 'nagels lakken'. Het wordt pas mooi als je er werk in steekt. Zo kan ik bijvoorbeeld heel wat bewondering hebben voor personen met perfect gelakte nagels of een gedetailleerde nail-art. Zij hebben een talent dat geduld heet. Nu is er voor ongeduldige personen nog hoop en bestaat er een milde vorm van nagels lakken.


Belangrijk is dat de nagel de nodige voeding krijgt. Zo kan je de nagelriemen met een bijzondere stick verzorgen, maar er bestaan ook heel wat crèmes die je dan in je nagelriem kan masseren. Lush' lemony flutter schijnt daarvoor uitmuntend te zijn, maar deze heb ik zelf nooit getest. Een nourishing cuticle pen (with avocado and almond oils) van Eyes lips face voldoet momenteel. Verder kan je ook een nagel verharder gebruiken op momenten dat je geen lak op hebt of kan je een voedende lak gebruiken. Die kan je zowel budget als high end krijgen. Zelf raad ik die van Herôme aan, maar ook O.P.I. heeft een ruime keuze.


Voor het lakken gebruik ik een nail strengthener of een basislak. Deze voorkomt dat de kleur van de nagellak in de nagels trekt, laat soms een waas achter, en helpt de nagels hun natuurlijke sterkte te behouden. Daarna is het lakken geblazen met een mooi kleurtje.


Voor de super ongeduldigen zijn er sneldrogende topcoats of ander. Zo heeft FABY een sneldrogende topcoat lak, maar ook een drop dry coat. Daar kan je met een pipet de nodige vloeistof nemen en druppelen over de gelakte nagel. Het drogen gebeurt iets sneller en gebeurt egaal. Het drop product gebruik ik altijd na het aanbrengen van nagellak.


Afsluiten doe ik altijd met de O.P.I. correct&clean up pen. Niet iedereen heeft het talent geduld of/en het talent precisie. Alle stukjes waar er uitgeschoten werd op de nagel of het niet netjes is kan je er makkelijk mee wegvagen. Ook zag ik dat op het Lakstore event de verkoopsters de pen dicht bij zich hielden om meteen 'uitschieters' te behandelen. 

Hoe ziet jullie lakproces eruit?