maandag 11 augustus 2014

Soap Stories Amsterdam in Maastricht

Omdat Maastricht maar een klein uurtje rijden is vanaf mijn vriend's thuis leek het ons het perfecte daguitstapje. Eigenlijk wilden we ons vooral richten op de Kentucky fried chicken die we nog nooit hadden geproefd (het was niet zo lekker, btw) en afronden met een yoghurt ijsje. Heel toevallig, en uiterst gedetailleerd voorbereid door mij, moesten we door de winkelstraat wandelen. Daar zag ik de shop 'soap stories'. Nooit van gehoord, dus ik ging er een kijkje nemen.Een heel mooi ogende etalage en wat gratis staaltjes zeep lokken je al snel naar binnen. Binnen heerst er een vintage sfeer en geurt het enorm lekker. Het deed mij wat aan Lush denken, maar na uitleg van de verkoopster bleek dit niet helemaal te kloppen. Alle producten, zoals zeepjes, zijn handgemaakt en op natuurlijk basis.


Vooral de buffervijl (die je op bovenstaand tafeltje ziet) trok mijn aandacht. De verkoopster nam mijn vingernagels onder de loep en liet ze enorm natuurlijk blinken. De glans zat er twee dagen later nog op, zonder te overdrijven. Ze probeerde het ook uit op mijn vriend, maar zijn blik vertelde dat hij het niet zo leuk vond om met één glimmende nagel rond te lopen. Ze boende de glans bij hem opnieuw weg, best lollig.

Enige nadeel, vind ik persoonlijk, aan de winkel zijn de prijzen. De zeepjes liggen in een iets hogere prijsklasse, maar als je daarvoor te vinden bent en niet terugdeinst voor een kwalitatief handgemaakt zeepje is deze winkel vast iets voor jou. Ook op het internet vond ik bitter weinig info (research is essentieel) over de winkel, misschien wel een negatief punt, en een blogartikel over de prijzen die niet altijd kloppen.

Ik ben alvast blij dat ik kiekjes mocht maken in de winkel en bedank de verkoopsters in Soap Stories Maastricht graag. Ook als je niets koopt blijft dit een hele mooie winkel om in rond te neuzen. Er zijn twee Soaps stories in Maastricht. Ikzelf ging naar die vlakbij de Bijenkorf.

Spilstraat 6 & Wolfstraat 2, 6211CP, Maastricht
Kende jij de winkel al?
© Laupropos | All rights reserved.