donderdag 7 augustus 2014

Trots op wat we doen #ZoalsEenMeisje @always

Hoe zou jij lopen wanneer iemand je vroeg om te lopen zoals een meisje? Je zou de gekste sprongen maken, de luidste giechels produceren, maar lopen meisjes echt zo? Nee toch? De sarcastische manier van 'zoals een meisje' hoeft helemaal niet zo te zijn, bedacht Always. Omdat we trots mogen zijn en ook heel wat kunnen bereiken, als een meisje. Ik deelde onderstaand T-shirt op instagram, want ik wilde maar al te graag deel uitmaken van de campagne van Always. Natuurlijk zat er meer achter de boodschap dan enkel een kledingstuk met een catchy tekst.

Werkt de video niet? Klikt dan hier

Bovenstaand filmpje heeft de boodschap vast duidelijk gemaakt. Maar al te vaak worden bijvoorbeeld tienermeisjes of zelfs volwassen vrouwen onderdrukt in een mannenwereld, terwijl heel wat doorzetters daadwerkelijk bereikt hebben waarvan ze droomden. 

Lauren Greenfield: "In mijn werk als documentairemaker heb ik de zelf vertrouwenscrisis onder meisjes en de negatieve invloed van stereotypen van dichtbij meegemaakt. Wanneer de woorden 'zoals een meisje' voor iets negatiefs gebruikt worden, is dat heel erg ontmoedigend. Ik ben trots dat ik samen met Always licht kan werpen op hoe deze eenvoudige uitdrukking een belangrijke en langdurige impact op meisjes en vrouwen kan hebben. Ik ben enthousiast dat ik deel kan uitmaken van een beweging die tracht 'zoals een meisje' te herdefiniƫren in iets absoluut positiefs.

Help je mee met het positief maken van zoals een meisje? Gebruik dan #zoalseenmeisje @always en deel bovenstaand filmpje.

Wat vind jij van deze 'als een meisje' campagne van Always?
© Laupropos | All rights reserved.