Ik leerde een Grace Kelly look maken, dus nu geef ik mijn kennis (ahum) door aan jullie! Niet met een filmpje, maar met een foto-turial. Grace Kelly is gekend voor schoonheid, elegantie en stijl. Let's do this!


Ik geef toe dat de manier waarop ik de look maak niet helemaal de look is die we geleerd hebben door Florence Teerlinck. Zij is visagiste, ik beautyblogger. Ik hou van make-up, ben er ook dagelijks mee bezig, maar alle snufjes en technieken ben ik niet meester. Dat gezegd zijnde kunnen we er in vliegen.

Stap 1: Gebruik een lichte foundation. Ik gebruik twee Sothys foundations in een naturelle en satijnen finish. Door verschillende soorten foundations te gebruiken kan je het focuspunt op het gezicht veranderen. Zo bracht ik teint satiné (satijn) aan op de T-zone (blauw aangeduid) en teint mat onder de wangen en zijkanten van de slaap (roze aangeduid).
Stap 2: Gebruik wat concealer of een beetje foundation als basis. Neem daarna een witte en bruine oogschaduw. Zelf gebruikte ik meerdere tinten, maar eigenlijk is dat geen must. The key zit hem in het opbouwend werken. Je doet een beetje oogschaduw in de oogplooi en blend deze. Daarna ga je er weer boven met wat oogschaduw en blend, tot je het gewenste krijgt.
Stap 3: Onder de ogen, heel dichtbij de wimperrand, doe je wat donkerbruine oogschaduw. Wat highlighter of een witte oogschaduw kan in de binnenste ooghoek en arcadeboog, maar moet niet!


Stap 4: Eyeliner, iets wat sommigen proberen te vermijden, maar als je truukjes weet goed te doen is. Ik zet altijd eerst een lijntje met oogschaduw, dat is een stuk makkelijker dan een gel-, stift of potloodliner. Na het aanbrengen van de oogschaduw kan je er nog eens over gaan met een ander product naar keuze (gel, potlood ...). In mijn geval is dat een dikke stift en een dun lijntje. Ga je echt helemaal voor de look mag je de lijn heel dik zetten. Hierdoor gaan je wimpers in volgende stap ook beter in het geheel blenden.
Stap 5: Big dramatic Eylure lashes baby! Geen zorgen, het lukt je vast! Hou de wimpers eerst tegen het oog en meet. Vaak zijn de wimpers te breed, dus moet je ze wat knippen. Doe dan een beetje lijm op de uiteinden en wacht daarna enkele seconden (niet gaan blazen!). Breng eerst het midden van de wimper aan met een pincet en als die vast zit zet je de twee uiteinden aan. Voila! Een likje mascara kan geen kwaad om je eigen wimpers en de valse met elkaar te vervagen.
Stap 6: Een natuurlijk blosje om het geheel wat kleur te geven. Grace Kelly ging zelf vooral voor de peachy tint.
Stap 7: Nude of gezien, aan jou de keuze. Zelf ging ik eerst voor een Sothys lipstick in Prune Luxembourg. Aanwezig, maar niet aanwezig genoeg wisselde ik met een NYX snow white lipstick.
Stap 8: Wenkbrauwen bijkleuren, highlighter/bronzer indien nodig.

 
Lots of love. Lau Kelly!