De auto is een tuig waar ik een haat-liefde relatie mee heb. Iedereen rijdt met de auto, maar ik had de grootste moeite om mijn fiets vaarwel te zeggen. Nu ik een jaartje volledig het belgenland rond rijd heb ik intussen al wat gewoontes ontwikkeld die stiekem heel wat vrouwen onbewust doen. Herkenbaar?


Waar is dat favoriete zendertje toch?
Tijdens het rijden beide ogen op de weg houden en intussen met de rechterhand naar het knopje van de radio zoeken. "Deze zender kan echt niet, waar is die favoriete radiopost dan?" "Wie heeft nu weer aan de knopjes geprutst?" Hoe dan ook, het perfecte liedje laten spelen tijdens het rijden is een must.

Multitasken bij het rode licht
Die extra twee minuten die je bij een rood licht krijgt, moeten natuurlijk optimaal benut worden. Zo kan je de lipstick aanbrengen die je vergeten was deze morgen, kijken of er niks tussen je tanden zit in het achteruitkijkspiegeltje of nog snel terug smsen naar die ene vriendin. Na de twee minuten moet de aandacht weer op de weg zitten, dus het moet snel gaan. Vrouwen zijn gekend voor hun multitasking talent die tijdens een rood licht moment helemaal uit de doeken gaat zodat er daarna geen veiligheid op de weg in het gedrang komt.

The switch
Goed voor de dag komen lukt het best met hakken. Helaas is het niet makkelijk om met die prachtige hakken op de pedalen te drukken, dus wisselen kan stiekem met platte schoenen. Niet meteen de meest elegante manier, maar niemand kan door de motorkap kijken, toch? Voor het uitstappen switchen we snel met de elegante schoenen en voila. Niemand heeft het gezien!

Is het nu al winter?
Iets wat veel sneller dan verwacht komt: de verandering van de seizoenen. Het lijkt alsof het gisteren was toen de winterbanden omgewisseld werden voor de zomerversies. Intussen is het al zover, maar helaas zijn de oude banden aan vervanging toe. Even de garage in en proberen de kosten te drukken door op zoek te gaan naar online deals. Ah, Tirendo biedt autobanden tot 30% goedkoper aan. Score! Nu kan je het gespaarde geld gebruiken voor een nieuw jurkje. ;) Nog heel wat andere sites bieden banden aan, zoals Michelin (niet Michelin van de restaurant gids, dames! -Njam njam-).


Sporten vs autorijden
Eenmaal op de weg met de auto komen we veel joggers tegen. Vol schuldgevoelens beloven we onszelf dan de volgende keer met de fiets te gaan of dagelijks een twintig-tal minuten te gaan joggen. Eenmaal terug zijn we dat natuurlijk helemaal vergeten, ook al hebben we ongeveer 15 joggers gezien.

Snel van slag
Iets waarvan ik dacht dat ik het enkel had, maar blijkbaar hebben veel vriendinnen er ook last van: snel van slag zijn. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een paniekaanval als er getoetert wordt, want wie weet is het wel naar mij. -Hebben ik dan iets misdaan?- Of neemt iemand je voorrang ongewenst af. -Hoe durft hij!-

La-la-la di daa
En dan popt je lievelingsnummer op de radio. Zo'n echte meezinger waar je volledig je emotie in kwijt kan. Even checken of het raampje goed dicht is om daarna de longen uit je lijf mee te schreeuwen. Total eclipse of the heaaarrttt~ of nog beter 500 miles van the Proclaimers. De krant de standaard maakte ooit een lijst van de 10 grootste meezingers. Ik kan mij vinden in veel van hen.

Waar betrap jij jezelf op tijdens het autorijden?