Voor je aan iets begint heb je eerst enkele basics nodig. Je kan helemaal 'loco' gaan, je spaarvarken stuk slaan en er veel geld tegenaan gooien, maar dat doen we even niet. In plaats daarvan toon ik enkele basics die in mijn nail-art box zitten die naar mijn mening en eigen wensen best volledig is.Nail-art penselen: twee zelfgemaakte penselen uit een oude verfkwast en oogschaduw borsteltje. Ik knipte er heel wat haartjes vanaf zodat het een striper vormde. Zo spaarde ik wat geld door 'speciale' stripers te kopen en kregen de kwasten een tweede leven.

Dotting tool: Een simpele dotting tool uit het Essence rek. Ook hier kan je besparen door kopspelden of tandenstokers te gebruiken.

Vijltjes: Je kan investeren in een goede vijl. Daar staat vaak een levenslange garantie op. Omdat ik niet vaak vijl (terwijl ik dat wel zou moeten) kocht ik hele goedkope vijltjes bij de Action. Vaak krijg je met kerst gratis vijltjes bij nagelsalon's of bij de kapper.


Kant en klare remover pads: Ik heb ze, maar echt aanraden doe ik niet. Ja, het is makkelijk om on the road bij te hebben, maar als je de nagels helemaal schoon wilt maken doe je dat best op je gemak bij je thuis en niet snel snel. Dat is natuurlijk een persoonlijk gevoel.

Nail-stripers: een ontdekking dit jaar. Ze zijn makkelijk in gebruik en zorgen voor een snelle nail-art, tenzij je er echt gaat bij neerzitten, want dan kan je prachtige kunstwerkjes maken. Deze zilveren striper is van Essence en was tevens ook mijn eerste striper ooit. Deze doet het goed, maar als ik stripers mocht aanraden, raad ik die van de Action aan.

Zwarte nagellak: een goede basis: pikzwarte nagellak of sneeuwwit, een must in iedere nail-art kit!

Doekjes: het is mogelijk om wattenschijfjes te gebruiken om nagellak van de nagels te krijgen, maar zelf heb ik de voorkeur voor deze. Deze laten weinig tot geen wattenresten achter na het verwijderen van de lak. Een pluspunt voor als je bijvoorbeeld meerdere lakjes per dag moet opdoen (bijvoorbeeld bij het swatchen).

Remover potje: een musthave voor als je vaak glitter nagellak of chunks (=grove korrels) op de nagels draagt. Deze zijn enorm moeilijk om eraf te krijgen, dus pulk niet! De nagels in wat remover laten weken is de oplossing. Dan kan je met een watje voorzichtig de glitter er verder af halen. Een remover potje kan daarbij heel handig zijn.


Nail-art stickers: No, just no. In mijn beginjaren van de nail-art probeerde ik deze uit en vond ze geweldig. Gewoon een basislakje en dan een sticker erop kleven, klaar! Vooraf en tijdens heel makkelijk, maar achteraf moeilijk om eraf te krijgen. Zo heb ik mijn nagels vaak beschadigd, dus gebruik ik ze niet meer. Ik raad ze ook nooit meer aan bij anderen. Wat ik wel aanraad zijn water decals.

Water decals: Makkelijk aan te brengen en het enige wat je nodig hebt is een glaasje water. Ook het afdoen achteraf is super makkelijk en laat geen sporen na. Het is niet schadelijk voor je nagels. Ok, tot zover de complimenten. Fan = hiero.

Nail-art stamps: een methode die niet zo snel werkt en waar je moet bij neerzitten. Je moet wat nagellak doen op het gewenste plaatje, af schrapen en dan met de stamp het patroontje eraf halen. Een beetje geluk is nodig voor een leuk resultaat, maar als dat er is, kan deze methode erg mooi zijn. 


Cuticle (= nagelriem) pen: vooral bij een droge huid kunnen de nageriemen afzien. Natuurlijk is extra verzorging nooit overboden. Een goed product hiervoor is de Lush lemony flutter en deze is heel makkelijk thuis te maken. Je kan ook kiezen voor een cuticle pen. 

Correcter pen: niemand is perfect en de nagels perfect zonder enige uitschieters lakken is een kunst. Mocht je deze kunst niet machtig zijn kan je een wattenstaafje nemen en wat remover om dat weg te werken, maar deze corrector pen werkt ook heel fijn.

Sneldrogende druppels of topcoat: nagellak droogt niet altijd even snel, dus sneldrogende druppels zijn een grote hulp.

Nagelverzorgende lakken: producten om de nagels te harden, te verzorgen, te voeden ... Mooie nagels begint bij gezonde nagels. Er bestaan heel wat merken die setjes verkopen met verzorgende producten, dus dat hoeven niet dezelfde te zijn uit mijn nail-art box. In het Essence rek kan je bijvoorbeeld ook heel wat leuks vinden!

Wat mag volgens jou niet ontbreken in een nail-art doos?